Pradėjus savo kelią link vegetarizmo, man sunkiausia buvo atsisakyti žuvies. Meluočiau, jei sakyčiau, kad nustojus ją valgyti, daugiau nebesinorėjo. Norėjosi… Bet šis etapas jau praeityje. Jei ir jūs turite panašių sunkumų, rekomenduoju išbandyti šiuos kepsnelius. Skoniu prilygsta žuviai tešloje. Man net skaniau. Jie skanūs ir šilti, ir šalti. Prie kepsnelių rekomenduočiau pasidaryti padažą. Mes „žuvį“ tešloje valgėm su egzotiškais ryžiais, juk ši „žuvis“ taip pat „egzotiška“. Ar verta sakyti, kad viskas dingo nuo stalo akimirksniu ir norėjosi dar? Tikrai gaminsiu dar.
Jums reikės:
- 350 g panyro;
- 9 vnt. jūros dumblių „Nori“;
- 110 ml kefyro arba rūgpienio;
- 100 ml vandens;
- 6–8 v. š. miltų;
- 1/2 a. š. sodos;
- 1/4 a. š. asafetidos;
- 1/4 a. š. ciberžolės;
- druskos pagal skonį.
- Supjaustome panyrą.
- Nori lapus perpjauname pusiau.
- Į dubenį pilame kefyrą ir vandenį. Po truputį beriame miltus persijotus su druska, soda bei prieskoniais ir užmaišome tiršta tešlą.
- Į lėkštutę įpilame šiek tiek vandens. Norį lapą perbraukiame per vandenį, kad šiek tiek sušlaptu.
- Įsukame panyrą į norį.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v. š. aliejaus. Panyro gabaliukus pamirkome tešloje ir apkepame iš abiejų pusių (apkepa labai greitai, svarbu niekur nenueiti nuo keptuvės).
- Tiekiame šiltus su ryžiais ar bulvių koše. Arba kaip užkandį su pasirinktu padažu.
Pastabos
- Vietoje panyro galite naudoti tofu sūrį.
- „Nori“ lapų turi būti dvigubai mažiau nei panyro gabalėlių.
Paveikslėliai iš svetainės: Ajurvedoszinios.lt
Susiję Straipsniai