„Žuvis“ tešloje

Zuvis_tesloje-696×490

Mano mėgstamiausi kepsneliai. Tačiau nėra dažnas svečias ant mūsų stalo, nes kaip bebūtų skanu, jie reikalauja ne mažo kiekio aliejus kepimui. Todėl mėgaujamės saikingai. Šį kartą tešlą dariau su mineraliniu vandeniu, kuri tiktu ir veganams (tik, aišku, panyrą reikėtu pakeisti tofu ar kitu mėgstamu sūriu).

Jums reikės:

  • 500 g saldaus pieno sūrio – panyro;
  • 10 vnt. Nori jūros dumblių;
  • 125 g miltų;
  • 175 g gazuoto vandens;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1/4 a. š. juodųjų pipirų;
  • 1/2 a. š. “Parantha Masala” prieskonių mišinio;
  • druskos pagal skonį;
  • aliejus kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Supjaustome panyrą.
  2. Nori lapus perpjauname pusiau.
  3. Į dubenį beriame miltus, prieskonius ir permaišome. Įpilame šaukštelį aliejaus, maišant pilame mineralinį vandenį ir užmaišome tirštą tešlą.
  4. Į lėkštutę įpilame šiek tiek vandens. Nori lapą perbraukiame per vandenį, kad šiek tiek sušlaptų.
  5. Įsukame panyrą į norį.
  6. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v. š. aliejaus. Panyro gabaliukus pamirkome tešloje ir apkepame iš abiejų pusių (apkepa labai greitai, svarbu nepalikti keptuvės be priežiūros).
  7. Tiekiame šiltus su ryžiais ar bulvių koše. Arba kaip užkandį su pasirinktu padažu.

Pastaba

  1. Kvietinius miltus galite pakeisti avinžirnių arba žirnių miltais.

Ajurvedoszinios.lt

Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt