Žemaičių blynai su lęšių įdaru

Zemaiciu-su-lesiais

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių;
  • 2 v. š. bulvių krakmolo;
  • 5 v. š. miltų;
  • 1 a. š. ciberžolės;
  • 1/2 st.* žaliųjų lęšių;
  • 1 morkos;
  • 1/2 a. š. „Garam Masalos“ prieskonių mišinio;
  • druskos pagal skonį;
  • juodųjų pipirų pagal skonį;
  • aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Bulves išverdame su lupenomis. Nulupame ir sutriname bulvių trintuve.
  2. Dubenyje sumaišome miltus, krakmolą, ciberžolę, druską ir permaišome.
  3. Beriame miltų mišinį į bulves ir užmaišome tešlą blynams.
  4. Kol verda bulves, išverdame ir lęšius kaip nurodyta ant pakuotės (man reikėjo virti 20–30 minučių), pasūdome virimo pabaigoje.
  5. Morką sutarkuojame stambia tarka ir dedame į įkaitintą su 2 v. š. aliejaus keptuvę. Maišant kepame 5 minutes, įpilame šiek tiek vandens ir troškiname dar 5 minutes. Išvirusius lęšius dedame į keptuvę su troškintomis morkomis, pagardiname „Garam masala“ prieskoniais, pipirais, permaišome ir nukeliame.
  6. Formuojame paplotėlį, dedame įdarą, suspaudžiame kraštelius, suteikiame pailgą arba apvalią formą. Keptuvėje įkaitiname 2 v. š. aliejaus, dedame blynus ir apkepame iš abiejų pusių.
  7. Tiekiame šiltus su grietine.

Pastabos

Lęšius reikėtų pamirkyti 20–30 min.

*Stiklinė 250 ml.

 

Ajurvedoszinios.lt

Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt