Jums reikės:
- 1 kg bulvių;
- 2 v. š. bulvių krakmolo;
- 5 v. š. miltų;
- 1 a. š. ciberžolės;
- 1/2 st.* žaliųjų lęšių;
- 1 morkos;
- 1/2 a. š. „Garam Masalos“ prieskonių mišinio;
- druskos pagal skonį;
- juodųjų pipirų pagal skonį;
- aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga
- Bulves išverdame su lupenomis. Nulupame ir sutriname bulvių trintuve.
- Dubenyje sumaišome miltus, krakmolą, ciberžolę, druską ir permaišome.
- Beriame miltų mišinį į bulves ir užmaišome tešlą blynams.
- Kol verda bulves, išverdame ir lęšius kaip nurodyta ant pakuotės (man reikėjo virti 20–30 minučių), pasūdome virimo pabaigoje.
- Morką sutarkuojame stambia tarka ir dedame į įkaitintą su 2 v. š. aliejaus keptuvę. Maišant kepame 5 minutes, įpilame šiek tiek vandens ir troškiname dar 5 minutes. Išvirusius lęšius dedame į keptuvę su troškintomis morkomis, pagardiname „Garam masala“ prieskoniais, pipirais, permaišome ir nukeliame.
- Formuojame paplotėlį, dedame įdarą, suspaudžiame kraštelius, suteikiame pailgą arba apvalią formą. Keptuvėje įkaitiname 2 v. š. aliejaus, dedame blynus ir apkepame iš abiejų pusių.
- Tiekiame šiltus su grietine.
Pastabos
Lęšius reikėtų pamirkyti 20–30 min.
*Stiklinė 250 ml.
Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt
Susiję Straipsniai