Žaliasis kokteilis

4

Žalieji kokteiliai ne tik puikiai atgaivina, bet ir yra labai sveiki. Tai – tikras vasaros lobis. Renkame arba perkame žalumynus pagal sezoną.

Dabar aš dedu į kokteilius žliūgę, balandą (viena iš labiausiai paplitusių piktžolių; jaunos šakelės ir lapai vartojami maistui kaip špinatai).

Pamirškite, kad žliūgė yra piktžolė. Tai puikus maistas ir, aišku, sveikatos šaltinis. Valo organizmą, stiprina nervus ir širdį, pagerės regėjimas, širdies darbas, sustiprės kraujas, mažiau trūkinės kraujagyslės, sumažės skausmai, geriau gis žaizdos, pagražės oda, nagai, plaukai. Teigiama, kad žliūgė įveikia uždegimus, nes turi antibiotinių savybių. Todėl ja galima gydyti šlapimo takų infekcijas. Žliūgė gali padėti peršalus, sergant bronchitu, kosint. Sugeba išlaisvinti užkietėjusius vidurius. Kas neturi daržo arba žiemą šviežios žolės, galima auginti ir vazonėlyje ant palangės.
Žliūgę galima dėti į sriubas, troškinius, salotas…

Sauja daržinių žliūgių, agurklių (galima su žiedais), balandų ir pagal skonį kitų žalumynų, kartu su pasukomis ar liesu jogurtu susmulkinome smulkintuvu (blenderiu). Pagal skonį galima dėti druską, pipirus, asafetidą, juodą druską.
4
SEMC 3MP DSC

3

22

as

Pasidalinkite su kitais!