Jums reikės:
- 1 stiklinės kefyro
- 1 šaukštelio sodos (be kaupo)
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 400 g miltų (apytiksliai)
- aliejus kepimui
Gaminimo eiga
Į kefyrą suberiame sodą, išmaišome ir paliekame 5 minutėms. Po to dedame cukrų, druską – viską išmaišome. Sudedame miltus, prieš tai prasijotus per sietelį. Miltų kiekį reguliuojame patys, tešla neturi lipti prie rankų, bet ir neturi būti labai kieta. Užminkome, leidžiame tešlai pastovėti apie 30 minučių.
Praėjus 30 minučių, užkaičiame aliejų. Užtenka įpilti apie 5 milimetrus.
Tešlą kočiojame plonai, jos storis turi būti apie 8 mm. Pjaustome ją maždaug 5 cm pločio juostelėmis. Kiekvienoje juostelėje viduryje darome pjūvį ir persukame tešlą.
Dedame į gerai įkaitintą aliejų ir kepame tol, kol gražiai pageltonuos iš abiejų pusių.
Pabarstome cukraus pudra… Skanaus!
Straipsniu draugiškai pasidalino Saulegraza.com
Susiję Straipsniai