Jums reikės:
- 2 kg baltų kvietinių miltų;
- 0,5 kg datulių;
- 100 g aguonų;
- 200 g kokoso drožlių;
- stiklinė (200 ml) ghi (lydyto sviesto) arba rafinuoto saulėgrąžų aliejaus;
- 1 litras rūgpienio, kefyro arba jogurto;
- 1 šaukštas valgomosios sodos;
- 300-500 g cukraus;
- apie 1 litrą vandens.
Miltus, aguonas, kokoso drožles, šiltą ghi (lydytą sviestą) arba aliejų ir cukrų gerai išmaišome. Atskirai sumaišome („užgesiname“) rūgpienį su sodą ir supilame į tešlą. Maišydami tešlą pilame vandenį.
Į paruoštą tešlą įmaišome pusiau perpjautas datules.
Skardą ištepame ghi sviestu arba aliejumi, pabarstome aguonomis.
Tirštą tešlą supilame į skardą ir kepame 200 laipsnių temperatūroje 50 min.
Skanaus.
Recepto autorė Zita Užkuraitienė
Svetainė: vlmedicina.lt
Susiję Straipsniai