Vegetariškas pyragas

Pyragasn

Jums reikės:

  • 2 kg baltų kvietinių miltų;
  • 0,5 kg datulių;
  • 100 g aguonų;
  • 200 g kokoso drožlių;
  • stiklinė (200 ml) ghi (lydyto sviesto) arba rafinuoto saulėgrąžų aliejaus;
  • 1 litras rūgpienio, kefyro arba jogurto;
  • 1 šaukštas valgomosios sodos;
  • 300-500 g cukraus;
  • apie 1 litrą vandens.

Miltus, aguonas,  kokoso drožles, šiltą ghi (lydytą sviestą) arba aliejų ir cukrų gerai išmaišome. Atskirai sumaišome („užgesiname“) rūgpienį su sodą ir supilame į tešlą. Maišydami tešlą pilame vandenį.

Į paruoštą tešlą įmaišome pusiau perpjautas datules.

Skardą ištepame ghi sviestu arba aliejumi, pabarstome aguonomis.

Tirštą tešlą supilame į skardą ir kepame 200 laipsnių temperatūroje 50 min.

Skanaus.

Recepto autorė Zita Užkuraitienė

Svetainė: vlmedicina.lt