Jums reikės:
- 2–3 stiklinių miltų;
- 1/3 a. š. ciberžolės;
- 1/3 a. š. asafetidos;
- 1/3 a. š. juodųjų pipirų (arba čili, jeigu mėgstate);
- šaukštas druskos;
- vandens;
- saldaus pieno sūrio (panyro);
- „Nori“ jūros dumblių lapų;
- sūraus vandens (sūrio mirkymui).
Gaminimo eiga
Pasigaminame tešlą.
Į 2–3 stiklines miltų įdedame maltų prieskonių – trečdalį arbatinio šaukštelio ciberžolės, trečdalį arbatinio šaukštelio asafetidos (devyndrekio sakų), trečdalį arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų ar žiupsnelį čili, šaukštą druskos. Įpilame Vandens, tiek, kad maišant išeitų grietinės tirštumo tešla.
Juostelėmis supjaustome saldaus pieno sūrį (panyrą) ir panardiname į sūrų vandenį.
Gabalėlius įvyniojame į „Nori“ jūros dumblių lapelius.
Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus arba lydyto sviesto („ghi“).
Panardiname į tešlą sūrį, suvyniotą į jūros dumblius, ir kepame abi puses iki auksinio geltonumo.
Idealu su agurkų ar pomidorų salotomis.
Skanaus.
Recepto autorė Zita Užkuraitienė, svetainė: Vlmedicina.lt
Nuotrauka Žilvino Užkuraičio
Susiję Straipsniai