Trispalvės daržovių salotos

get

Šioms salotoms naudotos žalios termiškai neapdorotos daržovės: cukinija, moliūgas ir morkos. Tinkamai parinkti pagardai pabrėžia kiekvienos jų individualumą, o trijų daržovių bičiulystę palaiko aromatingas kokosų pieno užpilas.

Jums reikės:

  • Pusės jaunos vidutinio dydžio tamsiai žalios cukinijos;
  • šaukštelio juodojo sezamo;
  • 1 didelės nuluptos morkos;
  • kupino šaukšto lukštentų saulėgrąžų;
  • gabalėlio oranžinio arba geltonojo moliūgo, nulupta oda (apie 175–200 g);
  • kupino šaukšto lukštentų moliūgo sėklų;
  • šluotelės nuplautų ir smulkiai sukapotų krapų;
  • apie 150–200 ml kokosų pieno užpilo salotoms (receptą rasite čia).

Ruošimo eiga

Cukiniją, morkas ir moliūgą sutarkuokite kuo ilgesniais šiaudeliais į atskirus dubenėlius. Sausoje keptuvėje paskrudinkite saulėgrąžas ir sumaišykite su morkomis. Tokiu pačiu būdu paskrudinkite moliūgo sėklas ir sumaišykite su tarkuotu moliūgu. Juodąjį sezamą įmaišykite į tarkuotas cukinijas. Išdėliokite daržoves erdvioje plokščioje lėkštėje kauburėliais ir užpilkite kokosų pieno užpilu, pabarstykite sukapotais krapais. Patiekite iš karto.

get (1) get (2) get (3)

Jogosmityba.lt