Šilta ir gardi trintų moliūgų sriuba

soup-606907_640

Kai už lango pučia žvarbus rudens vėjas, draikydamas margaspalvius lapus, taip gera sėdėti namuose ir mėgautis šilta, namine sriuba… Šį kartą rudens gėrybių mėgėjams siūlome pasigaminti greitai paruošiamą, šiltą, sveiką bei gardžią moliūgų sriubytę. Ši moliūgų sriuba įkvėps jus nuostabiai rudens popietei.

Jums reikės:

  • 500–700 g moliūgo;
  • 200 g panyro (saldaus pieno sūrio);
  • dviejų saujų moliūgų arba saulėgrąžų sėklų;
  • mėgstamų prieskonių arba prieskoninių žolelių;
  • šlakelio aliejaus;
  • druskos.

Gaminimo eiga:

Moliūgą nuplauname, nulupame ir supjaustome poros centimetrų dydžio kubeliais. Į puodą įpilame vandens tiek, kad apsemtų moliūgus. Pastatome virti. Nedideliais kubeliais supjaustome panyrą. Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, jam įkaitus dedame asafetidos, kario arba sambhar masalos, arba garam masalos, arba kitų jūsų mėgstamų prieskonių, keletą sekundžių pakepiname. Sudedame supjaustytą panyrą, kepiname, kol apskrunda. Išvirusius moliūgus pasūdome ir sutriname, sudedame apkepusį panyrą, moliūgų ar saulėgrąžų sėklas. Trintą sriubą galima pagardinti jūsų mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis. Skanaus!

Linos Šimelionytės receptas