Dažniausiai gaminant sriubą daržoves tiesiog dedame į sultinį ir verdame. Šį kartą nusprendžiau daržoves iškepti orkaitėje ir tik tada dėti į sultinį. Sriuba gavosi labai skani, turtingo ir sodraus skonio.
O kai lauke jau ne taip karšta ir trūksta saulės, ši nuostabios spalvos sriuba sušildys ir skrandį, ir širdį.
Jums reikės:
- 220 g moliūgo;
- 75 g morkos;
- 5 v. š. virtų pupelių;
- 400 ml daržovių sultinio;
- 1/2 a. š. ciberžolės;
- 1/2 a. š. kumino sėklų;
- 1/2 a. š. kmynų sėklų;
- 1/4 a. š. asafetidos;
- petražolių.
Gaminimo eiga
- Moliūgą ir morkas supjaustome ir dedame į kepimo skardą, apšlakstome aliejumi arba dedame „ghį“ sviesto. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol suminkštės (man prireikė 30 min).
2. Smulkiai supjaustome petražoles.
3. Iškeptas daržoves dedame į puodą ir užpilame karštu sultiniu.
4. Įkaitiname 1-2 v. š. aliejaus arba „ghi“, beriame kmyno ir kumino sėklas, maišant kepame 10 sekundžių, beriame ciberžolę, asfetidą, permašome ir kepame 3-5 sekundes, prieskonių mišinį pilame į sriubą.
5. Sriubą sutriname smulkintuvu ir užviriname. Dedame pupeles ir užviriname dar kartą.
6. Dedame petražoles, permaišome ir tiekiame.
Pastabos
- Mano sultinys buvo verdamas su druska, todėl papildomai į sriubą nebėriau.
- Jei nepatinka kuminai, galite naudoti tik kmynus ar atvirkščiai.
- Mažina Vatą ir Pitą, didina Kaphą.
Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt
Susiję Straipsniai