Trinta moliūgo ir morkų sriuba

Moliugu_morku-sriuba2

Dažniausiai gaminant sriubą daržoves tiesiog dedame į sultinį ir verdame. Šį kartą nusprendžiau daržoves iškepti orkaitėje ir tik tada dėti į sultinį. Sriuba gavosi labai skani, turtingo ir sodraus skonio.

O kai lauke jau ne taip karšta ir trūksta saulės, ši nuostabios spalvos sriuba sušildys ir skrandį, ir širdį.

Jums reikės:

  • 220 g moliūgo;
  • 75 g morkos;
  • 5 v. š. virtų pupelių;
  • 400 ml daržovių sultinio;
  • 1/2 a. š. ciberžolės;
  • 1/2 a. š. kumino sėklų;
  • 1/2 a. š. kmynų sėklų;
  • 1/4 a. š. asafetidos;
  • petražolių.

Gaminimo eiga

  1. Moliūgą ir morkas supjaustome ir dedame į kepimo skardą, apšlakstome aliejumi arba dedame „ghį“ sviesto. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol suminkštės (man prireikė 30 min).

2. Smulkiai supjaustome petražoles.

3. Iškeptas daržoves dedame į puodą ir užpilame karštu sultiniu.

4. Įkaitiname 1-2 v. š. aliejaus arba „ghi“, beriame kmyno ir kumino sėklas, maišant kepame 10 sekundžių, beriame ciberžolę, asfetidą, permašome ir kepame 3-5 sekundes, prieskonių mišinį pilame į sriubą.

5. Sriubą sutriname smulkintuvu ir užviriname. Dedame pupeles ir užviriname dar kartą.

6. Dedame petražoles, permaišome ir tiekiame.

Pastabos

  1. Mano sultinys buvo verdamas su druska, todėl papildomai į sriubą nebėriau.
  2. Jei nepatinka kuminai, galite naudoti tik kmynus ar atvirkščiai.
  3. Mažina Vatą ir Pitą, didina Kaphą.

Ajurvedoszinios.lt

Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt

Pasidalinkite su kitais!