Ar žinote smagesnį ir skanesnį būdą išmokti raideles? 😊
Sausainiai iškepa traškūs ir labai skanūs. Galite papildomai pagardinti cinamonu, bus dar skaniau. Šį kartą gaminau iš pusės nurodytos normos ir gavosi 2,5 standartinės skardos.
Ingredientai:
- 650 g miltų;
- 200 g minkšto sviesto;
- 300 g grietinės (20 % riebumo);
- 200 g rudojo cukraus;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- vanilės ekstrakto.
Paruošimas
1. Dubenyje sviestą ištriname su cukrumi ir vanile.
2. Į sviesto-cukraus masę dedame grietinę ir gerai permaišome.
3. Kitame dubenyje permaišome miltus su kepimo milteliais.
4. Sujungiame mišinius ir užmaišome tešlą.
5. Gautą tešlą susukame į plėvelę ir palaikome šaldytuve 30 minučių.
6. Tešlą iškočiojame ir išspaudžiame norimas formas (galima vieną pusę įspausti į cukrų) ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
7. Sausainius kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 13–15 min.
Skanaus!
Susiję Straipsniai