Trapūs sausainiai

Trapus-sausainiai4-570×380

Ar žinote smagesnį ir skanesnį būdą išmokti raideles? 😊
Sausainiai iškepa traškūs ir labai skanūs. Galite papildomai pagardinti cinamonu, bus dar skaniau. Šį kartą gaminau iš pusės nurodytos normos ir gavosi 2,5 standartinės skardos.

Ingredientai:

  • 650 g miltų;
  • 200 g minkšto sviesto;
  • 300 g grietinės (20 % riebumo);
  • 200 g rudojo cukraus;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • vanilės ekstrakto.

Paruošimas

1. Dubenyje sviestą ištriname su cukrumi ir vanile.


2. Į sviesto-cukraus masę dedame grietinę ir gerai permaišome.


3. Kitame dubenyje permaišome miltus su kepimo milteliais.
4. Sujungiame mišinius ir užmaišome tešlą.


5. Gautą tešlą susukame į plėvelę ir palaikome šaldytuve 30 minučių.
6. Tešlą iškočiojame ir išspaudžiame norimas formas (galima vieną pusę įspausti į cukrų) ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.


7. Sausainius kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 13–15 min.

Skanaus!

Ajurvedoszinios.lt

Pasidalinkite su kitais!