Šventinis stalas lengviau, sveikiau ir sočiau

unnamejd

Jeigu norite šventes sutikti neapsunkę, rekomenduoju į planuojamų patiekalų sąrašą įtraukti bent dvi sveikas mišraines. Jos tobulos, patiks visiems. Panašios į tradicines, tačiau ruošiamos iš nevirtų produktų. Padažai gardūs, sotūs, tačiau lengviau virškinami už įprastinius. Nebijokite eksperimentuoti ir prie tradicinių patiekalų įtraukti šias dvi mišraines arba pagaminti nekeptą ir sveikesnį tortuką iš mano naujausios knygos “Super Desertai”. Šventės įgaus naują skonį ir atspalvį…

Firminė baltoji mišrainė su veganišku majonezu

Ingredientų termiškai apdoroti nereikia!

Reikės:

100 g šaldytų žaliųjų žirnelių

60 g morkų

3 v. š. citrinos sulčių

50 g raugintų agurkų

50 g šviežių agurkų

50 g cukinijų

šakelė krapų

žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų

Majonezui:

40 g anakardžių riešutų

3 v. š. saulėgrąžų aliejaus

1/2 v. š. maltų garstyčių

100 ml vandens

1 1/2 a. š. druskos

1/2 v. š. citrinos sulčių

1/2 a. š. ciberžolės

Gaminimas:

Žirnelius atšildome perplaudami šiltu tekančiu vandeniu. Morkas tarkuojame šiaudeliais ir trumpam marinuojame su žiupsneliu druskos ir šlakeliu citrinos sulčių. Agurkus ir cukiniją pjaustome kubeliais. Viską sumaišome ir užpilame paruoštu majonezu. Majonezo komponentus smulkiname, malame maisto smulkintuvu (“blenderiu”).

Prieš patiekiant apibarstome krapais ir juodaisiais pipirais.

Fantastiškai gardi, soti ir maistinga burokėlių “mišrainė” su slyvomis ir veganišku majonezu

Patiks visiems :)

Tai mano kurtas puikus žieminis receptas, kad galėtume maitintis sveikiau. Padės stiprinti kraują, imunitetą ir jaustis sočiai.

Įspėjimas: burokėliai naudojami tik žali!

Reikės:

1-2 burokėliai (priklauso nuo to, kiek žmonių valgys)

0,5 stiklinės džiovintų slyvų (mirkyti nereikia, tik gerai nuplauti)

0,5-1 a. š. druskos

0,5 a. š. kajeno

1 a. š. medaus

0,5 citrinos sulčių

1/4 stiklinės graikiškų riešutų

žiupsnelis malto kumino ar kmynų

Gaminimas:

Sutarkuojame burokėlius. Labiau tinka šiaudeliais. Sumaišome su likusiais ingredientais. Išskyrus džiovintas slyvas bei graikiškus riešutus. Paliekame marinuotis. Džiovintas slyvas supjaustome juostelėmis.

Veganiškas majonezas

20 g anakardžių riešutų

20 g saulėgrąžų sėklų

3 v. š. saulėgrąžų aliejaus

1/2 v. š. maltų garstyčių

100 ml vandens

1 1/2 a. š. druskos

1/2  citrinos sulčių

1/2 a. š. ciberžolės

Visus komponentus sumalti “blenderiu” iki padažo konsistencijos. Jei per tirštas, pilkite papildomai vandens.

Marinuotus burokėlius maišome su džiovintomis slyvomis bei veganišku majonezu. Patiekdami formuojame kauburėlį, barstome kapotais graikiškais riešutais.

Skanaus! Nepersivalgykite :)

Receptais pasidalino Gražina Gum

Redagavo Lina Staponaitė

Pasidalinkite su kitais!