Ši sriuba su ožrage savo skoniu primena grybus, tačiau ji ruošiama tik iš daržovių. Tai – labai sotus, tirštas ir maistingas patiekalas.
Reikės:
5 l vandens sriubai;
400 g virtų pupelių;
raudonos saldžiosios paprikos;
2-3 v. š. miltų;
300 g sviesto;
1 baklažano;
1 kg bulvių;
200 g alyvuogių;
200 g grietinės;
0,5 a. š. asafetidos (kvapniosios ferulos);
1 a. š. maltų juodųjų pipirų;
7 a. š. druskos;
2 a. š. maltos kalendros;
1 a. š. maltos ožragės;
200 g panyro;
1 v. š. (kupino) džiovintų ožragės lapelių arba želmenų, arba daigintų sėklų;
pluoštelio žalumynų: petražolių, krapų ir salierų (smulkiai sukapotų).
Gaminimo eiga:
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Puode užvirkite vandenį, suberkite bulves. Baklažaną supjaustykite kubeliais. Įkaitinkite keptuvę, sudėkite baklažanus, saldžiąją papriką ir paskrudinkite su prieskoniais (asafetida, juodieji pipirai, ožragė, 1 a. š. druskos). Į verdančią sriubą supilkite baklažanus, alyvuoges, pupeles, supjaustytą arba sutrupintą panyrą. Jei reikia dar, vėl pasūdykite. Keptuvėje išlydykite sviestą ir į jį sudėkite miltus. Miltus įmaišykite į sviestą. Po truputį maišant samčiu pasemkite užvirusio sriubos vandens ir pilkite į miltų ir sviesto mišinį. Pilkite vandenį tol, kol padažas taps vienalytės tirštos konsistencijos. Į padažą sudėkite grietinę. Į verdančią sriubą supilkite padažą. Užvirkite. Pavirkite 3-5 minutes, sudėkite žalumynus, išmaišykite, puodą uždenkite ir atidėkite kelioms minutėms pastovėti. Skanaus!
Susiję Straipsniai