Karšta aromatinga spanguolių arbata labai naudinga šaltuoju metų laiku, kada taip norisi kažko šilto ir skanaus. Spanguolių uogos ir šviežios, ir apdorotos (uogienė, džemas, sultys ir kt.) gerina skrandžio bei žarnyno veiklą, skatina virškinimo liaukų darbą, gerai numalšina troškulį.
Liaudies medicinoje šis gėrimas vartojamas esant mažam skrandžio rūgštingumui, o taip pat norint atsigaivinti, karščiuojant, kovojant su uždegiminiais procesais ir apetito gerinimui.
Ingredientai:
- 450 gramų spanguolių;
- 2 litrai vandens;
- 2 valgomieji šaukštai medaus;
- 1 citrinos sultys;
- 10 gvazdikėlių;
- 1 cinamono lazdelė.
Ruošimo eiga
Į puodą supilame vandenį bei spanguoles ir užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame apie 30 minučių.
Sudedame gvazdikėlius ir cinamoną. Išjungiame ugnį ir paliekame pastovėti apie 1 valandą.
Perkošiame. Išspaudžiame citrinos sultis ir sumaišome su medumi. Viską supilame į pravėsusią arbatą.
Galima gerti ir šiltą, ir šaltą. Patiekiant galima į puodelio dugną įdėti truputį medaus.
Gero apetito!
Būkite sveiki!
Straipsniu draugiškai pasidalino saulegraza.com
Susiję Straipsniai