Minkšti, purūs, saldžiarūgščiai sklindžiai savaitgalio pusryčiams.
Jums reikės:
- 2 st. miltų;
- 1,5 st. rūgpienio arba kefyro;
- 60 ml akvafabos (avinžirnių, žirnių ar pupelių nuoviras arba skystis, esantis jų skardinėje);
- 1/2 st. cukraus pudros;
- 1/2 st. aliejaus;
- 1/2 a. š. cinamono;
- 1,5 a. š. kepimo miltelių;
- 2 rabarbarų;
- žiupsnio druskos.
Gaminimo eiga
- Nuplautus ir nuluptus rabarbarus supjaustome griežinėliais.
- Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais ir cinamonu.
- Į vidutinio didžio dubenį pilame akvafabą (nors jos ir atrodo mažai, bet plakant labai padidėja tūris). Plakame akvafabą vidutiniu greičiu, po 1 v. š. beriame cukraus pudrą ir plakame toliau iki standžių putų.
- Į miltų mišinį pilame rūgpienį arba kefyrą ir permaišome.
- Atsargiai įmaišome akvafabą.
- Rabarbarus sudedame į tešlą ir permaišome.
- Kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Pastabos
- Rabarbarus galite pakeisti obuoliais.
*stiklinė 250 ml.
Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt
Susiję Straipsniai