Sklindžiai su rabarbarais

Rabarbaru-blyneliai3

Minkšti, purūs, saldžiarūgščiai sklindžiai savaitgalio pusryčiams.

Jums reikės:

  • 2 st. miltų;
  • 1,5 st. rūgpienio arba kefyro;
  • 60 ml akvafabos (avinžirnių, žirnių ar pupelių nuoviras arba skystis, esantis jų skardinėje);
  • 1/2 st. cukraus pudros;
  • 1/2 st. aliejaus;
  • 1/2 a. š. cinamono;
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 rabarbarų;
  • žiupsnio druskos.

Gaminimo eiga

  1. Nuplautus ir nuluptus rabarbarus supjaustome griežinėliais.
  2. Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais ir cinamonu.
  3. Į vidutinio didžio dubenį pilame akvafabą (nors jos ir atrodo mažai, bet plakant labai padidėja tūris). Plakame akvafabą vidutiniu greičiu, po 1 v. š. beriame cukraus pudrą ir plakame toliau iki standžių putų.
  4. Į miltų mišinį pilame rūgpienį arba kefyrą ir permaišome.
  5. Atsargiai įmaišome akvafabą.
  6. Rabarbarus sudedame į tešlą ir permaišome.
  7. Kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.

Pastabos

  • Rabarbarus galite pakeisti obuoliais.

*stiklinė 250 ml.

Ajurvedoszinios.lt

Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt

 

Pasidalinkite su kitais!