Rabarbarų pyragas

Rabarbaru-pyragas-be-kiausiniu-696×463

Drėgnas, minkštas, kvapnus ir labai skanus pyragas. Šį pyragą kepiau jau kelis kartus. Su obuoliais, su obuoliais ir rabarbarais, o šį kartą su rabarbarais ir razinomis. Rabarbarų rūgštumas ir razinų saldumas… Mmm…

Jums reikės:

  • 1 st. miltų;
  • 1/2 st. kambario temperatūros rūgpienio;
  • 50 g minkšto svieso;
  • 300 g rabarbarų;
  • saujos razinų;
  • 1/2 st. cukraus;
  • 1/2 a. š. sodos;
  • 1 a. š. malto cinamono;
  • šlakelis citrinos sulčių arba žiupsnis citrinų rūgšties.

*Stiklinė 250 ml.

Gaminimo eiga

  1. Rabarbarus nulupame ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
  2. Į dubenį persijojame miltus su soda, cinamonu ir citrinos rūgštimi. Beriame cukrų ir permaišome.
  3. Sviestą rankomis įtriname į miltų mišinį.
  4. Pilame rūgpienį ir užmaišome tešlą.
  5. Į tešlą įmaišome rabarbarus ir razinas.
  6. Tešlą dedame į sviestu pateptą ir manų kruopomis apibarstytą kepimo formą.
  7. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  8. Iškepusį pyragą ištraukiame iš orkaitės ir atvėsiname.

Ajurvedoszinios.lt

Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt