Drėgnas, minkštas, kvapnus ir labai skanus pyragas. Šį pyragą kepiau jau kelis kartus. Su obuoliais, su obuoliais ir rabarbarais, o šį kartą su rabarbarais ir razinomis. Rabarbarų rūgštumas ir razinų saldumas… Mmm…
Jums reikės:
- 1 st. miltų;
- 1/2 st. kambario temperatūros rūgpienio;
- 50 g minkšto svieso;
- 300 g rabarbarų;
- saujos razinų;
- 1/2 st. cukraus;
- 1/2 a. š. sodos;
- 1 a. š. malto cinamono;
- šlakelis citrinos sulčių arba žiupsnis citrinų rūgšties.
*Stiklinė 250 ml.
Gaminimo eiga
- Rabarbarus nulupame ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
- Į dubenį persijojame miltus su soda, cinamonu ir citrinos rūgštimi. Beriame cukrų ir permaišome.
- Sviestą rankomis įtriname į miltų mišinį.
- Pilame rūgpienį ir užmaišome tešlą.
- Į tešlą įmaišome rabarbarus ir razinas.
- Tešlą dedame į sviestu pateptą ir manų kruopomis apibarstytą kepimo formą.
- Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
- Iškepusį pyragą ištraukiame iš orkaitės ir atvėsiname.
Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt
Susiję Straipsniai