Pyragas „Zebras“

Zebras3-696×463

Tai mano mėgstamiausias vaikystės pyragas. Anksčiau kepdavau pagal mamos receptą, tačiau pakeitus mitybą teko ieškotis kito recepto, kuriame nebūtų kiaušinių. Ir radau! Šis pyragas taip pat yra puikus. Pabandykite!

Jums reikės:

  • 300 g miltų;
  • 150 g tirpinto sviesto;
  • 500 ml kambario temperatūros rūgpienio;
  • 200 g cukraus;
  • 5 v. š. kakavos arba kerobo;
  • 1 a. š. sodos;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • vanilės ekstrakto.

Šokoladinei tešlai:

  • 3 v. š. pieno;
  • 3 v. š. kakavos arba kerobo;
  • 50 g sviesto.

Papuošimui:

  • migdolų riešutų drožlių.

Gaminimo eiga

  1. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir padaliname į 250 g ir 50 g.
  2. Į didelį dubenį pilame rūgpienį, vanilės ekstraktą, beriame cukrų, druską, sodą ir permaišome.
  3. Pilame sviestą ir permaišome dar kartą.
  4. Į rūgpienio-sviesto masę beriame 250 g. miltų ir permaišome.
  5. Tešlą padaliname į dvi dalis. Į vieną beriame 50 g. miltų ir permaišome.
  6. Į kitą beriame kakavą arba kerobą ir permaišome.
  7. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir pradedame kūrybos procesą. Iš pradžių dedame šaukštą šviesios tešlos, ant viršaus tamsios ir t. t. Iš tiesų galima dėti tešlą chaotiškai ir gausis marmurinis pyragas arba gražiai dėlioti kaip reikia. Man labiau patinka chaotiškas tešlos dėliojimo būdas.
  8. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.
  9. Kol pyragas kepa, paruošiame glajų. Į nedidelį puodą pilame pieną, dedame sviestą, beriame kakavą arba kerobą bei cukrų ir ant labai silpnos ugnies maišant kaitiname, kol sviestas ištirps ir masė pasidarys vientisa.
  10. Pravėsusį pyragą aptepame glajumi ir apibarstome smulkintais riešutais. Palaukiame kol glajus sustings.
  11. Pyragą supjaustome ir tiekiame.

Pastaba

  • Kepimo forma 20-24 cm.

Ajurvedoszinios.lt

Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt

Pasidalinkite su kitais!