Prėskučiai su aguonpieniu

IMGP6343m

Jums reikės:

  • 1 kg baltų kvietinių miltų;
  • 100 g rudo nerafinuoto cukraus (nebūtinai);
  • 100 g „ghi“ arba sviesto;
  • stiklinės aguonų arba juodgrūdės sėklų;
  • apie 600 ml vandens.

Gaminimo eiga

Ištirpiname sviestą, sudedame cukrų ir aguonas. Suberiame miltus ir pildami vandenį minkome tešlą.

Iš tešlos tarp delnų padarome virveles, supjaustome 1–2 cm gabalėliais.

Išdėliojame ant miltais pabarstytos skardos ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, kol gražiai pagels.

Tinka vieni ar su aguonpieniu.

Aguonpienis

2 stiklines aguonų  iš vakaro užpilame virintu ir atšaldytu vandeniu, kad išbrinktų.

Ryte nukošiame, įdedame 0,5–1 stiklinę cukraus ir 2–3 kartus sumalame malimo mašinėle.

Skanaus.

Vlmedicina.lt

Receptu pasidalino Zita Užkuraitienė

Nuotrauka iš svetainės Meta-hobis.blogspot