Jums reikės:
- 1 kg baltų kvietinių miltų;
- 100 g rudo nerafinuoto cukraus (nebūtinai);
- 100 g „ghi“ arba sviesto;
- stiklinės aguonų arba juodgrūdės sėklų;
- apie 600 ml vandens.
Gaminimo eiga
Ištirpiname sviestą, sudedame cukrų ir aguonas. Suberiame miltus ir pildami vandenį minkome tešlą.
Iš tešlos tarp delnų padarome virveles, supjaustome 1–2 cm gabalėliais.
Išdėliojame ant miltais pabarstytos skardos ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, kol gražiai pagels.
Tinka vieni ar su aguonpieniu.
Aguonpienis
2 stiklines aguonų iš vakaro užpilame virintu ir atšaldytu vandeniu, kad išbrinktų.
Ryte nukošiame, įdedame 0,5–1 stiklinę cukraus ir 2–3 kartus sumalame malimo mašinėle.
Skanaus.
Receptu pasidalino Zita Užkuraitienė
Nuotrauka iš svetainės Meta-hobis.blogspot
Susiję Straipsniai