Plovas su „panyru“ ir saldžiais prieskoniais

get

Saldūs prieskoniai – gvazdikėliai, cinamonas, šafranas – labai dera su ryžiais, o jų saldumą pratęsia geltonosios razinos. Tai nepaprastai  gardus ir spalvingas plovas, galintis paįvairinti jūsų pietų meniu ir neabejotinai nustebinti svečius.

Jums reikės:

  • 150 g „Basmati“ ryžių;
  • 200 g saliero (apie ¼ didelio saliero gumbo);
  • 200 g saldaus pieno sūrio panyro;
  • žiupsnelio šafrano;
  • 5 gvazdikėlių;
  • 2 laurų lapų;
  • 1 cinamono lazdelės;
  • 50 g geltonųjų razinų „Sultana“;
  • ½ šaukštelio asafetidos;
  • šaukštelio druskos ryžiams ir pusės šaukštelio salierams;
  • 2 šaukštų išvalyto lydyto sviesto „gheeplovui ir šiek tiek daugiau sūrio gruzdinimui;
  • šaukštelio džiovintų kalendros žalumynų.

Ruošimo eiga

Ryžius išplaukite, užpilkite švariu vandeniu (dvigubai tiek, kiek yra ryžių), pasūdykite, užkaiskite ir išvirkite. Kol ryžiai verda, prieskonių grūstuvėje sugrūskite šafraną ir užmerkite 3 šaukštais karšto vandens. Sūrį supjaustykite 11,5 cm dydžio kubeliais. Salierą nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite lazdelėmis. Nedidukėje keptuvėje išlydykite bei įkaitinkite lydytą sviestą ir jame kepkite sūrio kubelius, kol šie gardžiai apskrus iš visų pusių. Kitoje gilioje keptuvėje įkaitinkite plovui skirtą sviestą „ghee“, įmeskite cinamono lazdelę, laurų lapus, gvazdikėlius, asafetidą ir kepkite viską kartu vieną minutę. Sudėkite salierų lazdeles ir kepkite maišydami, kol salieras apskrus. Sudėkite razinas ir sūrio kubelius, išmaišykite. Po minutės sukrėskite išvirusius ryžius, supilkite šafranu nudažytą vandenį, išmaišykite, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar porą minučių. Pabaigoje pabarstykite džiovintais kalendros žalumynais. Patiekite dar karštą su sūriu jogurto gėrimu „cumin lassi“ ir plokščiąja indiška duona „paratha“.

Išeiga: 34 porcijos.

Jogosmityba.lt

Pasidalinkite su kitais!