2,5 stiklinės miltų persijojame į dubenį, įdedame žiupsnelį druskos. Pilame 0,5 l pieno ir gerai išmaišome.
Užviriname pusę litro vandens. Pilame karštą vandenį į miltų ir pieno mišinį, sumaišome iki lietinių blynų tešlos. Iš pradžių geriausia pilti 300 ar 350 ml (nes skirtingi miltai skirtingai imlūs drėgmei) ir leisti blynų tešlai „pastovėti“ pusvalandį, kad miltai gerai išbrinktų. Tuomet tešla pasidaro tirštesnė ir jau galima daugiau vandens įpilti.
Keptuvę patepame aliejumi arba sviestu. Kepame, kol abi blyno pusės gražiai pagelsta.
Tokiems blynams įdaryti puikiai tinka kepintos daržovės. Tačiau pati rekomenduoju vasarišką variantą – avietes!
Įdarą dedame ant blyno, susukame į ritinėlį ar sulankstome ir iš abiejų pusių dar apkepame.
Tai patys gardžiausi lietiniai blyneliai!
Susiję Straipsniai