Paplotėlis arba galetė (prancūzų k. „galette“) tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas, ruošiamas iš sluoksniuotos ar trapios tešlos pagrindo ir įvairių saldžių arba nesaldžių įdarų. O jei paprastai, tai tiesiog paplotėlis su įdaru.
Kadangi rabarbarų sezonas, dėl įdaro ilgai sau galvos nekvaršinau.
Gabaliukas šio nuostabaus pyrago + puodelis kvapnios arbatos = ideali popietė!
Jums reikės:
- 100 g minkšto sviesto;
- 200 g varškės;
- 200 g miltų;
- 150 g rabarbarų;
- 150 g obuolių;
- 100 g cukraus;
- 1 v. š. bulvių krakmolo;
- 1/2 a. š. cinamono.
Gaminimo eiga
- Iš miltų, varškės ir sviesto užmaišome tešlą (papildomai cukraus į tešlą nedėjau, man saldumo užteko. Jei mėgstate saldžiau, galite įdėti 2-3 v. š.).
- Tešlą įsukame į plėvelę ar į maišelį ir dedame į šaldytuvą kol ruošime įdarą.
- Nulupame ir supjaustome obuolius bei rabarbarus.
- Beriame cukrų, cinamoną, krakmolą ir permaišome.
- Tešlą iškočiojame ir dedame į kepimo formą (kadangi ypatingos formos paplotėliui nereikia, galima jį suformuoti tiesiog kepimo popieriumi išklotoje skardoje).
- Dedame įdarą.
- Užlenkiame kraštus.
- Paplotėlį kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Pastabos
- Šiam paplotėliui naudojau viso grūdo ir speltos miltus lygiomis dalimis.
Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt
Susiję Straipsniai