Naminiai virtinukai su varške ir špinatais

get

Tai labai skanūs ir greitai paruošiami virtinukai su špinatais, saldaus pieno varške ir prieskoniais. Apetitą keliančia geltona spalva virtinukų tešlą nudažo ciberžolė. Šiems virtiniams paruošti reikės koldūninės, tačiau jei jos neturite, virtinukus galite daryti šiek tiek didesnius ir sulipdyti pirštais bei užsukti virvele. Jei visų virtinukų iškart nesuvalgysite, likusius galite užsišaldyti: išdėliokite vienu sluoksniu ant plokščios lėkštės ir įdėkite į šaldymo kamerą. Sušaldytus galite suberti į maišelius.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 425 g pirmos rūšies miltų;
  • 200 ml vandens;
  • šaukštelio druskos;
  • šaukštelio ciberžolės.

Įdarui:

  • 400 g saldaus pieno varškės arba šviežio neslėgto „panyro“ (receptą rasite čia);
  • šaukštelio kmyninio kumino;
  • ½ šaukštelio džiovintų mėtų;
  • žiupsnio šviežiai malto muskato riešuto;
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 200 g špinatų;
  • šaukštelio druskos;
  • šaukšto išvalyto lydyto sviesto „ghee“.

Ruošimo eiga

Tešlai miltus prasijokite į dubenį, suberkite druską, ciberžolę ir išmaišykite. Supilkite vandenį ir išminkykite pakankamai standžią tešlą. Tešlą įdėkite į polietileno maišelį arba apvožkite mažesniu dubeniu ir atidėkite brinkti mažiausiai valandai. Špinatus perplaukite keliais vandenimis, gerai nuvarvinkite ir supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą išvalyto lydyto sviesto „ghee“, suberkite kmyninį kuminą. Po keliolikos sekundžių, kuomet kuminas patamsės, sudėkite supjaustytus špinatų lapus ir troškinkite maišydami kelias minutes, kol sukris. Įdarui dubenyje šakute pertrinkite varškę arba „panyrą“. Pasūdykite, pagardinkite muskato riešutu, maltais juodaisiais pipirais, mėtomis ir sudėkite ištroškintus špinatus. Viską gerai petrinkite iki vienalytės masės.

 

Tešlą perminkykite ir padalykite peiliu į tris lygias dalis. Kiekvieną trečdalį perpjaukite dar kartą pusiau. Tešlos gumulėlį iškočiokite plonu lakštu. Jei tešla limpa prie kočėlo ar stalviršio, pabarstykite miltais. Tešlos lakštu apklokite miltais pabarstytą koldūninę ir švelniai paspauskite delnais, kad išryškėtų virtinukų kontūrai. Į kiekvieną koldūninės korelį dėkite po nedidelį žiupsnelį įdaro. Iš likusio tešlos gabalėlio iškočiokite antrą tešlos lakštą ir užklokite koldūninę su išdėliotu įdaru. Švelniai paspauskite delnais, po to – kočėlu: virtiniai įdubs, o koldūninėje esantys gūbreliai tešlą nupjaus. Apverskite koldūninę ir iškratykite virtinukų ruošinius. Pakartokite tą patį su likusia tešla.

Puode užkaiskite pasūdytą vandenį, užvirkite ir sudėkite virtinukus. Kai virtiniai iškils į paviršių, virkite dar 5 minutes. Išvirusius išgriebkite kiaurasamčiu, padalykite porcijomis ir patiekite dar karštus su grietine, sviestu arba grietinės ir sviesto padažu. Galite pabarstyti kapotais žalumynais.

Išeiga: apie 150–160 virtinukų (8–10 porcijų).

 

Jogosmityba.lt

Pasidalinkite su kitais!