Moliūgų pyragas „Rudenėlis“

pie-587383_960_720

Šis purus, sotus, džiovintais vaisiais pagardintas pyragas puikiai malšina alkį ir patinka daugeliui, šiaip į moliūgus nė nežiūrinčių. Pabandome pasigaminti?

Prireiks:

  • 0,5 kg nulupto moliūgo;
  • 200–300 g džiovintų vaisių (razinų, spanguolių, slyvų);
  • 0,5 stiklinės bekvapio aliejaus;
  • 2/3 stiklinės rudojo cukraus;
  • 2 šaukštų grietinės;
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
  • 3 stiklinių miltų;
  • kelių lašų vanilės aromato;
  • 2 saujų kokoso drožlių (1 tešlai ir 1 papuošimui);
  • kelių lazdyno riešutų puošimui.

Gaminimo eiga

  1. Vidutinio stambumo trintuve tarkuojame moliūgą.
  2. Į gautą masę dedame cukrų, grietinę, kepimo miltelius, vanilę, pilame aliejų ir gerai išmaišome.
  3. Dedame miltus, maišome – tešla turi gautis tirštoka.
  4. Liko džiovinti vaisiai ir kokoso drožlės – įmaišome (slyvas ar kt. didesnius vaisius geriau susmulkinti).
  5. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą ar aliejumi išteptą formą.
  6. Viršų barstome kokoso drožlėmis, puošiame sveikais ar smulkintais lazdyno riešutais.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
  8. Iškepusį pyragą skanu valgyti dar šiltą – tinka kaip pagrindinis patiekalas ar desertas.

sd_moliugu_pyragas_1

Patarimas: vietoje grietinės galima dėti kefyrą/natūralų jogurtą ar (veganams) sojos bei bet kurį kitą augalinį pieną!

sd_moliugu_pyragas_2

Vegetarams.lt

Nuotraukų autorė Jūratė Marinionokienė