Šis purus, sotus, džiovintais vaisiais pagardintas pyragas puikiai malšina alkį ir patinka daugeliui, šiaip į moliūgus nė nežiūrinčių. Pabandome pasigaminti?
Prireiks:
- 0,5 kg nulupto moliūgo;
- 200–300 g džiovintų vaisių (razinų, spanguolių, slyvų);
- 0,5 stiklinės bekvapio aliejaus;
- 2/3 stiklinės rudojo cukraus;
- 2 šaukštų grietinės;
- 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
- 3 stiklinių miltų;
- kelių lašų vanilės aromato;
- 2 saujų kokoso drožlių (1 tešlai ir 1 papuošimui);
- kelių lazdyno riešutų puošimui.
Gaminimo eiga
- Vidutinio stambumo trintuve tarkuojame moliūgą.
- Į gautą masę dedame cukrų, grietinę, kepimo miltelius, vanilę, pilame aliejų ir gerai išmaišome.
- Dedame miltus, maišome – tešla turi gautis tirštoka.
- Liko džiovinti vaisiai ir kokoso drožlės – įmaišome (slyvas ar kt. didesnius vaisius geriau susmulkinti).
- Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą ar aliejumi išteptą formą.
- Viršų barstome kokoso drožlėmis, puošiame sveikais ar smulkintais lazdyno riešutais.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
- Iškepusį pyragą skanu valgyti dar šiltą – tinka kaip pagrindinis patiekalas ar desertas.
Patarimas: vietoje grietinės galima dėti kefyrą/natūralų jogurtą ar (veganams) sojos bei bet kurį kitą augalinį pieną!
Nuotraukų autorė Jūratė Marinionokienė
Susiję Straipsniai