Minkštučiai kokosiniai pyragaičiai

get

Purūs, minkšti, sultingi, švelnaus skonio ir pieniško aromato kokosiniai pyragaičiai užmaišomi labai greitai, tam nereikia jokių įmantrių įgūdžių, tešlai naudojama nedaug riebalų. Iškepus reikės apsiginkluoti geležine kantrybe – pagal receptą pyragaičiai yra mirkomi ir tai šiek tiek užtrunka. Skaniausi patiekti su nesaldinta aromatinga žolelių arbata. Pyragaičiai yra vegetariniai, nes kepami be kiaušinių.

Jums reikės:

  • 300 g miltų;
  • 75 g minkšto kambario temperatūros sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių (su nedideliu kaupu);
  • 400 g kokosų pieno (vienos skardinės);
  • „ant peilio galo“ maltos vanilės ankšties arba kelių lašų natūralios vanilės ekstrakto;
  • nutarkuotos pusės citrinos žievelės (kupino šaukšto tarkių);
  • šaukšto citrinos sulčių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 400 g saldinto kondensuoto pieno (vienos skardinės);
  • kelių šaukštų džiovintų kokoso drožlių;
  • gabalėlio sviesto kepimo formai ištepti ir kupino šaukšto rupaus malimo kvietinių miltų kepimo formai pabarstyti.

Patarimas: 

  • Pyragaičius mirkti galite palikti per naktį – kitą dieną beliks pabarstyti kokoso drožlėmis ir supjaustyti.

Ruošimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 180 oC. Sviestą dubenyje išsukite su cukrumi, kol pabals. Sudėkite pasirinktą vanilės formą, tarkuotą citrinos žievelę, druską, supilkite citrinos sultis, išmaišykite. Kokosų pieno skardinės turinį gerai išplakite ir plakdami įmaišykite į sviesto ir cukraus mišinį. Greitai sukant šaukštu arba rankine plaktuve ant viršaus po truputį prasijokite miltus, suberkite kepimo miltelius. Šiam darbui į pagalbą galite pasitelkti elektrinį plaktuvą. Tešlą gerai išmaišykite. Ji turi būti minkšta ir vis dar sukama šaukštu. Kepimo formą (geriausiai tiktų nedidelė stačiakampė arba apvali nuimamais kraštais) ištepkite sviestu, pabarstykite rupaus malimo miltais. Sukrėskite tešlą ir tolygiai paskirstykite, išlyginkite paviršių. Pašaukite į įkaitusią orkaitę ant vidurinės lentynos ir kepkite 30–35 minutes. Iškepusį pyragą išimkite, leiskite keletą minučių praaušti ir tankiai subadykite šakute. Ant paviršiais tolygiai supilkite kondensuotą pieną ir palikite kelioms valandoms susigerti bei išmirkti. Kondensuotas pienas ilgainiui subėgs į šakute subadytas bei paties pyrago ertmes. Prieš patiekiant pabarstykite pyragą sluoksniu kokoso drožlių, supjaustykite kvadratėliais arba rombais ir išimkite iš formos.

Išeiga: apie 16 gabalėlių.

Jogosmityba.lt

Pasidalinkite su kitais!