Minkšti moliūgų ir bananų sausainiai

Moliugu-bananu-sausainiai

Rudeniu kvepiantys sausainiai. Viskas labai paprasta, bet skonis pranoksta visus lūkesčius. Aromatingi, minkšti, šiek tiek drėgnoki, o jei dar su puodeliu kvapnios arbatos. Tikra palaima!

Prieskonius galite pakeisti mišiniu kepiniams arba dėti savo mėgstamiausius. Taip pat tiks citrinos arba apelsino žievelė. Razinas aš mėgstu ne visuose kepiniuose, bet čia jos puikiai tinka.

Jums reikės:

  • 350 g moliūgo;
  • 1 banano;
  • 2 st. speltos miltų;
  • 100 g tirpinto sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 100 g razinų;
  • 70 g graikinių riešutų;
  • 1 a. š. sodos;
  • žiupsnio druskos;
  • 1 a. š. malto cinamono;
  • 1/2 a. š. malto imbiero;
  • 1/2 a. š. maltų gvazdikėlių;
  • 1 v. š. citrinos sulčių.

Gaminimo eiga

  1. Supjaustome moliūgą. Gabalėlius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
  2. Į dubenį persijojame miltus su druska ir prieskoniais.
  3. Sukapojame riešutus.
  4. Razinas nuplauname ir šiek tiek pamirkome vandenyje.
  5. Iškeptą moliūgą kartu su bananu sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
  6. Į moliūgo-banano tyrę beriame cukrų, pilame sviestą ir gerai permaišome.
  7. Beriame sodą ir užpilame citrinos sultimis.
  8. Beriame miltus, riešutus, razinas ir užmaišome tirštą tešlą. Miltų gali prireikti ir daugiau, viskas priklauso nuo moliūgo sultingumo ir banano dydžio.
  9. Šaukštu dedame tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  10. Sausainius kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Pastabos

  1. Stiklinė – 250 ml.
  2. Sviestą galima pakeisti aliejumi.

Išeiga: 20 sausainių.

 

Ajurvedoszinios.lt

Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt