Paprastai kičris (kichari) ruošiamas su ryžiais ir mung dalu. Bet ir su kvietinėmis kruopomis šis patiekalas yra ne mažiau skanus.
Jums reikės:
- 1/4 st. kvietinių kruopų;
- 1/4 st. mung dalo;
- 1 pomidoro;
- 1 morkos;
- 50 g žaliejiųjų žirnelių;
- 1/2 a. š. kumino sėklų;
- 1/2 a. š. ciberžolės;
- 10 g šviežio imbiero;
- 1/4 a. š. asafetidos;
- žiupsnio maltų čili pipirų;
- druskos pagal skonį;
- aliejaus arba ghi kepimui.
Gaminimo eiga
- Nuo pomidoro nulupame odelę ir smulkiai supjaustome.
- Morką supjaustome kubeliais.
- Imbierą smulkiai supjaustome arba sutarkuojame.
- Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitiname 1 a. š. ghi arba aliejaus, beriame nuvarvintas kvietines kruopas ir maišant kepame 2–3 minutes. Atidedame į šalį.
- Puode įkaitiname 1 a. š. ghi arba aliejaus, beriame kumino sėklas ir maišant kepame apie 1 minutę. Dedame imbierą ir maišant kepame dar apie 1 minutę.
- Dedame pomidorą ir maišant kepame kol suminkštės.
- Beriame maltus prieskonius (ciberžolę, asafetidą, čilį), žirnelius, morką, pagardiname druska ir maišant kepame porą minučių.
- Dedame mung dalą ir maišant kepame 1 minutę.
- Beriame kvietines kruopas, įpilame 2 stiklines vandens, užverdame ir verdame 30–40 minučių.
Pastabos
- Mung dalą reikia pamirkyti 2–4 valandas arba per naktį.
- Kvietines kruopas reikia gerai nuplauti ir pamirkyti 10–15 minučių.
Pagrindinis paveikslėlis iš svetainės Ajurvedosžinios.lt
Susiję Straipsniai