Kvietinė košė su užkeptais rabarbarais ir bananais

Kvietine-kose-su-rabarbarais-696×463

Savaitgalį pradėjome labai skania koše. Ją pagardinau orkaitėje užkeptais rabarbarais ir bananais. Rabarbarų sezonas yra labai trumpas, jam pasibaigus galima juos pakeisti obuoliais, kriaušėmis. Tokią košę galėčiau valgyti kiekvieną dieną.

Jums reikės:

  • 1/2 st. kvietinių kruopų;
  • 250 ml kokosų pieno;
  • 200 g rabarbarų;
  • 1 banano;
  • 30 g razinų;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 1/2 a. š. cinamono;
  • žiupsnio druskos.

Gaminimo eiga

  1. Į puodą įpilame 1/2 st. vandens ir 1/2 stiklinės kokosų pieno. Kai užvirs, beriame kruopas, pagardiname žiupsneliu druskos, 1-2 a. š. cukraus ir verdame 20-30 minučių (jei verdant pritruks vandens, įpilkite kokosų pieno).
  2. Rabarbarus bei bananus supjaustome ir dedame į kokosų aliejumi išteptą kepimo formą, apibarstome 1-2 a. š. cukraus. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.
  3. Razinas nuplauname, užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome kelias minutes.
  4. Ištraukiame rabarbarus su bananais, beriame razinas ir permaišome.
  5. Išvirtą košę dedame į lėkštes, ant viršaus rabarbarus su bananais.

Ajurvedoszinios.lt

Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt

 

Pasidalinkite su kitais!