Šie skanūs ir trapūs sausainiai tikrai papuoš jūsų šventinį stalą.
Jums reikės:
- 150 g minkšto sviesto;
- 1 st. kukurūzų miltų;
- 1/2 st. miltų;
- 1/4 st. cukraus;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 1/4 a. š. vanilės ekstrakto;
- 1/2 a. š. malto cinamono;
- gvazdikėlių papuošimui;
- moliūgo sėklų papuošimui.
Gaminimo eiga
- Kukurūzų miltus persijojame su kepimo milteliais, druska ir cinamonu.
- Sviestą išsukame su cukrumi.
- Permaišome sviesto-cukraus masę su kukurūzų miltų mišiniu (gaunasi labai lipni masė).
-
Tešlą įsukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min.
-
Iš tešlos formuojame rutuliukus, suplojame ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos toliau vieną nuo kito.
- Į sausainio vidurį dedame gvazdikėlį arba moliūgo sėklą (moliūgo uodegytė).
-
Sausainius ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 13-15 min.
Pastabos
- Iš tokio tešlos kiekio iškepiau 14 sausainių, bet kadangi jie gan trapūs, rekomenduočiau daryti mažesnius, tada bus patogiau valgyti.
- Stiklinė – 250 ml.
Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt
Susiję Straipsniai