Kodėl suši nepagaminus su grikiais? Man asmeniškai tokių suktinukų skonis labai patiko.
Pirmiausia išverdame grikius (neturi būti birūs). Palaukiame, kol truputį atvės. Tada į juos įdedame kopūsto. Aš naudojau raudonąjį kopūstą, kurio dalį susmulkinau, truputį apkepinau su asafetida ir kuminu (galimi kitokie jūsų mėgstamų prieskonių variantai). Įdėjau druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Toliau gaminame taip, kaip nurodyta klasikiniuose suši gaminimo receptuose. Dumblių lapą (blizgančia puse į apačią) dedame ant bambukinio kilimėlio. Saujelę paruoštų grikių tolygiai paskirstome ant dumblių lapo, vis juos paspaudžiame. Ant grikių viršaus dedame įdarą. Įdarui aš naudojau sūrį, alyvuoges ir jalapeno pipirą. Paruoštą suktinuką supjaustome lygiomis dalimis, šonus apvoliojame pakepintose sezamo sėklose.
Receptu pasidalino Alena Katinienė, o nuotraukomis – jį jau išbandžiusi šeimininkė Aurinta Ivaškevičiūtė
Susiję Straipsniai