Greito maisto kultūra: kur mes nuskubėsime?

Šiais laikais įprasta skubėti – žmonės turi daug darbų, svarbių reikalų, šeimos rūpesčių – viską norisi suspėti atlikti laiku. Todėl dažnai pamirštame pačius save. Spartaus progreso ir technologijų amžiuje pirmiausia norisi atlikti įsipareigojimus darbdaviui, kad gautum atlyginimą ir užsitikrintum materialinę gerovę. Tampa kasdieniška, kad žmonės neturi laiko gaminti maistą sau bei artimiesiems ir dėl to renkasi viešojo maitinimo įstaigas: užkandines, kavines, greitojo maisto restoranus. Pietūs su šeima prie bendro stalo tapo prabanga.

Pasiklydę rūpesčių labirintuose, ne tik nepaisome svarbių savo poreikių, bet ir nepastebime to, kas vyksta aplinkui: kaip keičiasi metų laikai, kada pražysta gėlės ir medžiai. Tai reiškia, kad nejuntame gyvenimo tėkmės, nepastebime skriejančio brangaus laiko arba bandome tai pajusti tik trumpomis atokvėpio akimirkomis, atostogų metu. Tačiau esama ir kitokio požiūrio. Vegetarinių patiekalų restorano „Ganga“ virtuvės šefas Saulius Adamonis pasakoja, kad Vedų maisto gaminimo tradicijos pabrėžia teisingos mitybos svarbą ir labai aiškiai nurodo taisykles, kuriomis reikia vadovautis.

Maistas, kurį kasdien valgome – tai ne vien riebalai, baltymai ir angliavandeniai. Tai energija, veikianti visą mūsų organizmą: atskirus vidaus organus, emocijas, mąstymą. Su kokiomis mintimis pagaminsite patiekalą, tokią energiją į jį įkrausite. Todėl su meile pagamintas maistas tikrai bus skanus, net jei ir neišpildys visų recepto reikalavimų. Tai būtinai patvirtins visi tie, kas jį ragaus. O jeigu prieš ragaudami tokį maistą dar savais žodžiais sukalbėsite maldą Kūrėjui, tai patiekalai įgaus ir dieviškos energijos. Pamėginkite ir įsitikinsite tuo patys.

Pasidalinkite su kitais!