Gardūs sveikuoliški rutuliukai

cashew-nut-1098177_960_720

Jums reikės:

  • trapios tešlos sausainių;
  • saujos anakardžių riešutų;
  • saujos džiovintų slyvų;
  • saujos džiovintų abrikosų;
  • saujos razinų;
  • kondensuoto pieno;
  • pieno miltelių;
  • sezamo sėklų.

Dubenyje sutrupiname trapios tešlos sausainius. Į trintuvą („blenderį“) įdedame po saujelę džiovintu slyvų, abrikosų, razinų, anakardžių riešutų ir sumalame. Trupintus sausainius sumaišome su maltais vaisiais ir riešutais. Į gautą masę įpilame šiek tiek kondensuoto pieno, įdedame pieno miltelių. Viską gerai išmaišome. Iš gautos masės rankomis formuojame rutuliukus ir pavoliojame pakepintose sezamo sėklose.

 

Skanaus!

Recepto autorė Alena Katinienė