Ekadašinis tortas

blueberry-320758_960_720

Tortas yra tinkamas valgyti Ekadašio metu, kadangi jo sudėtyje nėra grūdinių bei ankštinių kultūrų.

Biskvitui jums reikės:

  • 50 g razinų;
  • 50 g kokosų drožlių;
  • 200 g cukraus;
  • 150 g pieno miltelių;
  • 150 g krakmolo;
  • 150 ml kefyro;
  • 1 arb. šaukštelio sodos;
  • 2 vnt. bananų.

Sumaišome sausus ingredientus: cukrų, razinas, kokoso drožles, pieno miltelius, krakmolą.

Kitame inde sumaišome kefyrą su soda bei sutrintus bananus. Turite gauti blynų tešlos konsistenciją.

Sumaišome sausus ir skystus ingredientus. Gautą masę padaliname į 2 dalis.

Tešlą supilame į dvi biskvitams skirtas kepimo skardas ir kepame 180 laipsnių temperatūroje.

Iškeptus biskvitus atvėsiname.

Kremui jums reikės:

  • 500 g grietinėlės (30–33% riebumo);
  • 50 g cukraus pudros;
  • mėgstamų vaisių arba uogų (torto pertepimui ir papuošimui).

Grietinėlę išplakame su cukraus pudra.

Nuplauname ir supjaustome pasirinktus vaisius.

Pirmą biskvito paplotėlį pertepame kremu, dedame supjaustytus bananus, ananasus ar kitus vaisius. Ant jų dedame antrąjį biskvitą ir vėl gausiai aptepame likusia grietinėle bei papuošiame pasirinktais vaisiais ar uogomis.

ekadasinis-tortas II

Skanaus :-)

Recepto autorė Alena Katinienė