Džiovintų vaisių ir avinžirnių miltų traškučių saldainiai “Luglu”

Atėjus pavasariui net ir saldumynų norisi sveikesnių, gaivesnių, lengvesnių… Jogosmityba.lt turi mums puikią išeitį! Džiovintų vaisių rutuliukai su avinžirnių miltų traškučiais

Jums reikės:

  • 200 g džiovintų figų;
  • 250 g džiovintų datulių (slyvų, persikų, razinų, abrikosų ar kitų vaisių);
  • 150 g rudojo cukraus;
  • pusės šaukštelio šviežiai tarkuoto muskato riešuto;
  • ¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių.
  • 100 g šviežio smulkiai tarkuoto kokoso riešuto;
  • 175 g anakardžių (migdolų, pistacijų, lazdyno riešutų);
  • 200 g avinžirnių miltų;
  • žiupsnelio druskos;
  • išvalyto lydyto sviesto “ghee” traškučių gruzdinimui (jei nevartojate pieno produktų, galite naudoti savo mėgstamą kepimui tinkamą aliejų)

Ruošimo eiga

Į storasienį puodą arba gilią keptuvę sudėkite smulkiais kubeliais sukapotus džiovintus vaisius, suberkite cukrų ir įpilkite 500 ml vandens. Užkaiskite ugnį ir virkite vaisius 1-1,5 val., kol vaisiai suminkštės, o masė taps tiršta lyg marmeladas. Įmaišykite prieskonius. Į dubenėlį prasijokite avinžirnių miltus ir įpilkite 150 ml vandens, pasūdykite. Rankiniu plaktuvu išplakite iki vienalytės pakankamai tirštos masės. Tešla turi būti tokia tiršta, kad šaukštu pasemta virš dubens nelašėtų. Plokščiame inde (keptuvėje ar puode) įkaitinkite išvalytą lydytą sviestą ar aliejų. Kai šis pradės garuoti, į kairę ranką paimkite kiaurasamtį, o dešine ranka šaukštu pakabinkite šiek tiek tešlos ir apatine šaukšto puse pertrinkite tešlą per kiaurasamtį į įkaitintus riebalus. Gruzdinkite tešlos lašelius iki auksinės spalvos ir kitu kiaurasamčiu išgriebkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluoščiu, kad susigertų riebalų perteklius. Riešutus paskrudinkite orkaitėje arba sausoje keptuvėje (jei naudojate migdolus arba lazdyno riešutus, pirštais nutrinkite odelę) ir suskaldykite maišelyje, kočiodami kočėlu arba daužydami plaktuko šonu. Į didelį dubenį suberkite avinžirnių miltų traškučius, suskaldytus riešutus, tarkuotą kokoso riešutą. Jei džiovintų vaisių marmeladas išvirė nevienalytis ir yra likę vaisių gabaliukų, pertrinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės ir sukrėskite į tą patį dubenį. Viską šaukštu arba rankomis gerai išmaišykite. Sudrėkinkite delnus šaltu vandeniu ir sulipdykite vienodo dydžio apvalius saldainius. Sudėkite į plokščią lėkštę ir palikite šaldytuve nakčiai. Patiekite kitą dieną.

Išeiga: apie 40 saldainių.

Skanaus!

jogosmityba.lt

Redagavo Milvydė Paškevičiūtė

Pasidalinkite su kitais!