Šį savaitgalį Vilniuje vyksta daugybę žmonių pritraukianti šventė „Sostinės dienos“, kurioje prekiauja, prisistato ir pasirodymus rengia įvairūs atlikėjai ir bendruomenės. Tarp jų – ir neįgaliųjų bendruomenė, kuri suteikė galimybę prie šventės prisidėti ir nemokamo maitinimo savanoriams.
„Harė Krišna maistas kūnui ir sielai“ nemokamo maitinimo valgyklos komanda norėjo maistą dalyti visiems socialiai remtiniems „Sostinės dienų“ svečiams, tačiau renginio organizatoriai šios idėjos nepalaikė. Išgirdusi apie šią valgyklos iniciatyvą, neįgaliųjų bendruomenė, kuri šventėje turi savo pasirodymams ir prekybai skirtą zoną, pasikvietė valgyklą teikti maitinimą jiems. Valgyklos atstovai kvietimą su džiaugsmu priėmė. Neįgaliuosius vegetariškais patiekalais jie vaišins sekmadienį.
„Norime būti naudingi visuomenei, dalyvauti Vilniaus reikaluose, šventėse. Mūsų misija – maitinti socialiai remtinus žmones, ir mes norime ją vykdyti. Juk anksčiau pasaulyje per didžiausias miesto šventes nepasiturintys žmonės visada maitinti nemokamai, o dabar tai atrodo kaip neįprastas dalykas. Todėl labai džiaugiuosi, kad neįgalieji mus priėmė, ir tikiuosi, kad vėliau prie švenčių jau galėsime prisidėti daugiau“, – sako „Harė Krišna maistas kūnui ir sielai“ valgyklos ilgametė savanorė Džiuljeta Lisauskienė.
Labdaros ir paramos fondas „Harė Krišna maistas kūnui ir sielai“ – pasaulinės nepelno organizacijos tinklo „Food for life“ padalinys Lietuvoje. „Food for life“ įkurtas praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje, garsiam dvasiniam mokytojui iš Indijos A. C. Bhaktivedantai Svamiui Prabhupadai nurodžius savo mokiniams nemokamai maitinti visus alkstančiuosius dešimties kilometrų spinduliu aplink kiekvieną šventyklą. Šiuo metu šią misiją pasaulyje vykdo daugybė tinklo padalinių. Lietuvoje ji taip pat atliekama įvairiuose miestuose, aktyviausiai veikia Kaune ir Vilniuje. Nepasiturintys asmenys maitinami sveiku vegetarišku maistu.
Virš 20 metų Vilniuje veikiantis „Harė Krišna maistas kūnui ir sielai“ nepasiturintiems žmonėms maistą dalija Lazdynų mikrorajone esančioje valgykloje. Vegetariški patiekalai ruošiami iš fondui paaukotų maisto produktų.
Daugiau informacijos apie valgyklą – puslapyje: //www.maistofondas.org/
Susiję Straipsniai