Receptas harmoningai mitybai. Daržovių troškinukas

12096454_10205009768555243_477980088109373182_n

Besiruošiant seminarui apie mandalas harmoninga tampa ir mano virtuvė

Siūlau pasigaminti lengvą ir saulėtą daržovių troškinuką. Šios keptos daržovytės itin tinkamos peršalus, nes jos su imbieru ir čili.

Reikės:

3 v. š. sviesto
1 v. š. tarkuoto šviežio imbiero
1 žalias čili pipiras (smulkiai sukapotas)
1 a. š. kmynų
1 a. š. juodųjų garstyčių sėklų
1 puodelis pjaustytų morkyčių
2 puodeliai pjaustyto kopūsto
4 vidutinės bulvės, supjaustytos kubeliais
2 a. š. druskos
1 a. š. juodųjų pipirų

Gaminame:

Į įkaitintą sviestuką sudėkite imbierą, čili, po keliolikos sekundžių kmynus ir garstyčių sėkliukes. Pakepinkite prieskonius nepilną minutę ir į juos sudėkit morkas ir kopūstus. Išmaišius pakepinkite kelias min. Uždėkite dangtį ir patroškinkite, kol suminkštės daržovės. Bulvutes, pjaustytas kubeliais, išverdu vandeny atskirai, nukošiu ir sudedu į jau apkeptus kopūstus su morkom. Pabaigoj užberkite druską, pipirus, išmaišykite ir dar galima papildomai sviestuko kokį šaukštą įmaišyt dėl rimtumo. :) Galima valgyti su grietine arba salotomis.

Receptą ir nuotrauką atsiuntė Eglė Brigita Sviklaitė