Besiruošiant seminarui apie mandalas harmoninga tampa ir mano virtuvė…
Siūlau pasigaminti lengvą ir saulėtą daržovių troškinuką. Šios keptos daržovytės itin tinkamos peršalus, nes jos su imbieru ir čili.
Reikės:
3 v. š. sviesto
1 v. š. tarkuoto šviežio imbiero
1 žalias čili pipiras (smulkiai sukapotas)
1 a. š. kmynų
1 a. š. juodųjų garstyčių sėklų
1 puodelis pjaustytų morkyčių
2 puodeliai pjaustyto kopūsto
4 vidutinės bulvės, supjaustytos kubeliais
2 a. š. druskos
1 a. š. juodųjų pipirų
Gaminame:
Į įkaitintą sviestuką sudėkite imbierą, čili, po keliolikos sekundžių kmynus ir garstyčių sėkliukes. Pakepinkite prieskonius nepilną minutę ir į juos sudėkit morkas ir kopūstus. Išmaišius pakepinkite kelias min. Uždėkite dangtį ir patroškinkite, kol suminkštės daržovės. Bulvutes, pjaustytas kubeliais, išverdu vandeny atskirai, nukošiu ir sudedu į jau apkeptus kopūstus su morkom. Pabaigoj užberkite druską, pipirus, išmaišykite ir dar galima papildomai sviestuko kokį šaukštą įmaišyt dėl rimtumo. :) Galima valgyti su grietine arba salotomis.
Receptą ir nuotrauką atsiuntė Eglė Brigita Sviklaitė
Susiję Straipsniai