Daržovės žirnių miltų tešloje („Pakoros“)

Pakoros010

Jums reikės:

  • 0,5 kg žirnių miltų;
  • 0,5 kg baltų kvietinių miltų;
  • pusė vidutinio dydžio cukinijos;
  • nedidelis kopūstas (galima naudoti moliūgus, morkas, kalafiorus, virtas bulves, papriką);
  • 1 šaukštelis maltų čili pipirų, 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų (tinka ir garam masala);
  • šaukštas asafetidos;
  • 50 g juodgrūdės;
  • šaukštelis sodos;
  • šaukštelis citrinos rūgšties;
  • šaukštas druskos;
  • apie litras vandens;
  • 1 litras ghi (lydytas sviestas) ar aliejaus virimui.

Į miltus sudedame prieskonius ir druską, išmaišome. Vandenyje ištirpiname citrinos rūgštį ir įberiame sodą, išmaišome, kad suputotų. Gautą mišinį supilame į paruoštus miltus. Turi gautis grietinės tirštumo tešla.

Daržoves supjaustome apie 1 cm kubeliais (kietas daržoves sutarkuojame per burokinę tarką ar apverdame) ir sudedame į tešlą.

Įkaitiname riebalus.

Kabiname po šaukštą tešlos ir verdame įkaitintuose riebaluose  3–4 min., kol gražiai apkeps.

Ypač skanu su šviežių pomidorų, agurkų salotomis ar pomidorų padažu.

Skanaus.

Recepto autorė Zita Užkuraitienė.

Svetainė: vlmedicina.lt