Briuseliniai kopūstai „Sambar“ padaže

get

Natūraliai salstelėjęs briuselinių kopūstų skonis maloniai persipina su pomidorų padažo rūgštele. Aguonos valgiui suteikia pikantiškumo, o padažui naudojamas „sambar masala” prieskonių mišinys – autentiško indiško dvelksmo. Jei neturite “sambar masala”, įdėkite malto kmyninio kumino. Galite patiekti ir kaip garnyrą, ir kaip atskirą patiekalą. Labai skanu su ryžiais ir plokščiąja indiška duona.

Jums reikės:

  • 450 g briuselinių kopūstų, pasvertų nuvalius išorinius pažeistus lapelius (tinka ir šaldyti);
  • 400 ml pomidorų tyrės (iš 5 vidutinio dydžio pomidorų);
  • ¼ šaukštelio asafetidos (kvapiosios ferulos);
  • kupino šaukštelio aguonų;
  • ½ šaukštelio garstyčių sėklų;
  • smulkiai sutarkuoto imbiero gumbo (apie 2 cm dydžio gabalėlio);
  • 1 aštriosios žalios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
  • ¼ šaukštelio ciberžolės;
  • ½ šaukštelio sambar masala prieskonių mišinio (jo sudėtį ir receptą rasite čia);
  • šaukštelio maltos kalendros;
  • šaukštelio cukraus;
  • šaukštelio druskos;
  • 3 šaukštų išvalyto lydyto sviesto „ghee” arba augalinio aliejaus;
  • šluotelės smulkiai sukapotų petražolių ir/arba kalendrų žalumynų.

Ruošimo eiga

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nunerkite odelę. Pomidorus sutarkuokite burokine tarka arba sutrinkite elektrinėje trintuvėje iki piurė. Briuselinius kopūstus nuplaukite, nuvalykite pažeistus išorinius lapelius ir įpjaukite šerdis skersai ir išilgai peiliu iki pusės (žr. pavyzdį). Taip įpjautų kopūstų galvutės išverda greičiau ir tolygiau. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite puse šaukštelio druskos ir virkite 3-5 minutes, kol apminkštės. Nukoškite dar ne visiškai išvirusius – briuseliniai kopūstai pabaigs troškintis kartu su padažu. Tuo metu keptuvėje įkaitinkite pasirinktus riebalus ir suberkite garstyčių sėklas. Keptuvę uždenkite. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, suberkite asafetidą, aguonas, sudėkite imbierą ir aštriąją papriką. Skrudinkite prieskonius maišydami keliolika sekundžių, supilkite pomidorų piurė. Suberkite ciberžolę, cukrų, likusią druską, išmaišykite.

Troškinkite pomidorus kartkartėmis pamaišydami ant nedidelės ugnies, kol drėgmė nugaruos, o padažas sutirštės. Pabaigoje suberkite sambar masala, maltą kalendrą, sudėkite žalumynus, suberkite briuselinius kopūstus. Turinį išmaišykite ir troškinkite uždengus dar 5 minutes. Patiekite dar karštą su ryžiais ir plokščiąja sėlenų duona.

Išeiga: 3-4 porcijos.

Jogosmityba.lt

Paveikslėliai iš svetainės Jogosmityba.lt