Karštą vasaros dieną taip smagu pasmaližiauti gardžiais naminiais ledais.
Jums reikės:
- 400 g braškių;
- 3 v. š. cukraus;
- 400 g grietinėlės (36 % riebumo);
- 2 v. š. cukraus pudros.
Gaminimo eiga
- Braškes nuplauname, nuimame kotelius ir perpjauname pusiau.
- Jas dedame į kepimo indą, apibarstome cukrumi ir kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
- Braškes atvėsiname ir sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Dedame į šaldytuvą.
- Grietinėlę išplakame su cukraus pudra.
- Plaktą grietinėlę permaišome su braškėmis.
- Gautą masę dedame į ledų indelius ar indą.
- Uždengiame plėvele ir dedame į šaldymo kamerą kelioms valandoms.
- Ledus dedame į indelius ir mėgaujamės.
Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt
Susiję Straipsniai