Jums reikės:
- 0,5 kg braškių,
- 250 ml plakamosios 35 % riebumo grietinėlės,
- 3 šaukštų šviežio medaus.
Gaminimo eiga:
- Gerai nuplautas ir nuskabytas uogas sutriname smulkintuvu iki vientisos tyrelės (dvi tris uogas paliekame pjaustymui).
- Trintas braškes gerai išmaišome su medumi.
- Išplakame grietinėlę.
- Atsargiai į grietinėlę įmaišome braškių tyrelę.
- Į gautą ledų masę mažais gabalėliais įpjaustome likusias uogas.
- Pilame į formas, dedame į šaldiklį ir kantriai laukiame, kol ledai sustings (3–4 valandas).
- Šaukštu kabiname ir dedame į desertinius indelius, puošiame braškėmis ir skanaujame!
- Ne sezono metu tinka šaldytos uogos ar jų tyrė. Medų galima keisti kondensuotu pienu, cukrumi, klevų sirupu ar kitu saldikliu. Raskite savo derinuką, tinkamą saldumą ir mėgaukitės uogų aromatu!
Susiję Straipsniai