Braškiniai ledai

strawberry-ice-cream-2239377_960_720

Jums reikės:

  • 0,5 kg braškių,
  • 250 ml plakamosios 35 % riebumo grietinėlės,
  • 3 šaukštų šviežio medaus.

Gaminimo eiga:

  • Gerai nuplautas ir nuskabytas uogas sutriname smulkintuvu iki vientisos tyrelės (dvi tris uogas paliekame pjaustymui).
  • Trintas braškes gerai išmaišome su medumi.
  • Išplakame grietinėlę.
  • Atsargiai į grietinėlę įmaišome braškių tyrelę.
  • Į gautą ledų masę mažais gabalėliais įpjaustome likusias uogas.
  • Pilame į formas, dedame į šaldiklį ir kantriai laukiame, kol ledai sustings (3–4 valandas).
  • Šaukštu kabiname ir dedame į desertinius indelius, puošiame braškėmis ir skanaujame!
  • Ne sezono metu tinka šaldytos uogos ar jų tyrė. Medų galima keisti kondensuotu pienu, cukrumi, klevų sirupu ar kitu saldikliu. Raskite savo derinuką, tinkamą saldumą ir mėgaukitės uogų aromatu!

 Vlmedicina.lt