Pristatome baklažanų, bulvių ir panyro troškinį „Panir aloo baigan”. Šis patiekalas yra populiarus indiškoje virtuvėje. Tai labai lengvai pagaminamas patiekalas; bulvės bei baklažanas įgauna kiek kitokį nei įprasta skonį.
4 porcijoms reikės:
450 g panyro (saldaus pieno sūrio)
0,5 kg bulvių
2 baklažanų
2 arbatinių šaukštelių kumino
1 aitriosios paprikos ankšties, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos
½ arbatinio šaukštelio ciberžolės
½ arbatinio šaukštelio asafetidos
½ l vandens arba išrūgų, kurios liko iš panyro sūrio
½ šaukštelio kalendros
1,5 šaukštelio druskos
„ghee“ sviesto (kepimui)
Gaminimo eiga
Bulves, baklažanus bei panyrą supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais ir viską apkepinkite 5-6 minutes, kol gražiai paruduos.
Kitoje keptuvėje apkepinkite kuminą, aitriosios paprikos ankštį, asafetidą bei ciberžolę. Kai prieskoniai gražiai apskrudę ir pasklinda malonus aromatas, laikas įpilti vandens arba išrūgų bei druskos.
Sudėkite supjaustytas bulves, baklažanus bei panyrą ir patroškinkite 10-15 minučių. Svarbu nepervirti baklažanų.
Patiekalas puikiai dera su ryžiais.
Patarimas:
Užuot viską kepę keptuvėje, galite baklažaną, bulves bei panyrą kepti orkaitėje 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Susiję Straipsniai