Apelsinų keksiukai su razinomis

get.php

Minkštučiai, purūs ir tirpstantys burnoje – tokie yra šie keksiukai. Ypač greitai paruošiami, greitai iškepa ir dar greičiau suvalgomi. Namuose lieka tik nuostabus aromatas. Be to, keksiukai yra vegetariniai, nes kepami be kiaušinių.

Jums reikės:

  • 175 g miltų;
  • ¼ šaukštelio kepimo miltelių;
  • 100 g minkšto kambario temperatūros sviesto;
  • vieno nedidelio apelsino sulčių;
  • šaukšto smulkia tarka sutarkuotos apelsinų arba citrinų žievelės;
  • 100 g rudojo cukranendrių cukraus;
  • pusės skardinės saldinto kondensuoto pieno;
  • saujos geltonųjų razinų;
  • 75 g grietinės;
  • minkšto sviesto formelėms ištepti (arba 10-12 popierinių keksiukų formelių);
  • kupino šaukšto cukraus pudros keksiukų apibarstymui.

gset.php

Ruošimo eiga

Persijokite miltus kartu kepimo milteliais į dubenį ir atidėkite. Sviestą ištrinkite su žievele ir cukrumi iki purios vientisos masės. Nuplaukite razinas, sudėkite į sietą ir gerai nuvarvinkite. Į sviestą įsukite kondensuotą pieną, grietinę ir apelsino sultis. Kremą sukrėskite į miltus, suberkite razinas ir gerai išmaišykite. Tešla turi būti tokio kietumo, kad lengvai maišytųsi šaukštu. Orkaitę įkaitinkite iki 175oC. Keksiukų formeles ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Dėkite į formeles (arba popierines formeles) po kupiną šaukštą tešlos (apie du trečdalius formelės tūrio). Kepkite 20-25 minutes, dar 5 minutes palaikykite pravertoje ir išjungtoje orkaitėje, kitu atveju keksiukų viduje gali likti drėgna tešla. Galite patikrinti sausu degtuku ar dantų krapštuku – jei įbestas pagaliukas išlenda sausas, keksiukai yra iškepę. Iš formelių išimkite tik ataušusius (maždaug po 1,5-2 valandų). Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra (nebūtinai). Patiekite su nesaldinta arbata.

Išeiga: 10-12 keksiukų.

P. S.: Balarama.lt būstinėje šie keksiukai labai populiarūs :)

Receptas iš: Jogosmityba.lt

Pasidalinkite su kitais!