Žirnių humusas su saulėje džiovintais pomidorais

Zirniu-humususas-su-dz-pomidorais1-600×399

Mes labai mėgstame humusą. Dažniausiai gaminu klasikinį jo variantą, bet šį kartą nutariau paeksperimentuoti. Vietoje avinžirnių panaudojau skaldytus žirnius ir pagardinau saulėje džiovintas pomidorais. Gavosi toks „Fusion“ variantas. O svarbiausia, kad buvo tikrai labai skanu.

Jums reikės:

  • 190 g skaldytų žirnių;
  • 3  džiovintų pomidorų (aliejuje);
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • 1 a. š. „Garam Masala“ prieskonių mišinio;
  • 1 a. š. druskos:
  • 2 v. š. „Tahini“ pastos.

Gaminimo eiga

  1. Žirnius reikėtu pamirkyti šaltame vandenyje bent 3–4 val. (aš užmerkiau iš vakaro).
  2. Išmirkytus žirnius dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu (apie 1 cm vandens turėtu būti virš žirnių). Užverdame, nugriebiame susidariusias putas, sumažiname ugnį, puodą uždengiame dangčiu ir verdame apie valandą. Jei vanduo išgaruos, įpilkite dar šiek tiek.
  3. Kai žirniai atvės, dedame juos (aš žirnių nenukošiau, įpyliau visą puodo turinį), kitus ingredientus bei 5 v. š. aliejaus iš indelio su pomidorais į virtuvinį kombainą ir susmulkiname iki vientisos masės.
  4. Tiekiame su duona, daržovėmis, lavašu, krekeriais ar kt.

Ajurvedoszinios

Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios

Pasidalinkite su kitais!