Žiedinių kopūstų karis

Ziediniu-kopustu-karis-696×463

Kalafiorą galiu valgyti žalią, virtą, troškintą, keptą… Na tiesiog fantastiškai skani daržovė. Šiandien gaminau kvapnų troškinį – karį. Žiediniai kopūstai ir aromatingas padažas – tobulas derinys!
Kalbant apie padažą, tai jis yra nuostabus. Tiktų daržovių kepsneliams aplieti, įvairiems troškiniams, prie makaronų, kaip mirkalas.

Jums reikės:

  • 550 g žiedinių kopūstų;
  • 3 pomidorų;
  • 1 paprikos;
  • 3/4 st.* kokosų pieno;
  • 10 g smulkiai supjaustyto imbiero;
  • kario lapų;
  • 1/2 šviežio čili pipiro;
  • 1/2 a. š. juodųjų garstyčių sėklų;
  • 1/4 a. š. asafetidos;
  • 1/2 a. š. maltos kalendros;
  • 1/2 a. š. ciberžolės;
  • 3/4 a. š. „Garam Masala“ prieskonių mišinio;
  • 1/2 a. š. malto cinamono;
  • 1 a. š. džiovintos kalendros arba šviežių kalendros lapelių;
  • 1 a. š. druskos;
  • aliejaus arba „ghi“ sviesto kepimui.

  1. Paruošiame prieskonius. Kadangi dėsime ne viską kartų, suskirstome: cinamonas+“Garam Masala“, ciberžolė+asafetida+malta kalendra, imbieras+kario lapeliai ir atskirai garstyčių sėklos bei kalendros lapeliai.
  2. Ruošiame padažą. Nuo pomidorų nulupame odeles. Supjaustome pomidorus, papriką ir čili pipirą. Į smulkintuvą dedame daržoves, pilame kokosų pieną ir susmulkiname iki vientisos masės.
  3. Žiedinį kopūstą supjaustome ne mažais žiedynais.
  4. Apverdame (aš viriau garų puode 7 minutes), išimame, šiek tiek atvėsiname ir pasmulkiname.
  5. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname 2–3 v. š. aliejaus ir beriame garstyčių sėklas (uždengiame dangčių, nes pradės šokinėti po visą virtuvę).
  6. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, beriame asafetidą, maltą kalendrą, ciberžolę ir maišant kepame 5 sekundes.
  7. Dedame imbierą ir kario lapelius, maišant kepame dar 30 sekundžių.
  8. Pilame paruoštą padažą, pagardiname džiovinta kalendra, druska, užverdame ir troškiname ant silpnos ugnies 10–15 minučių.
  9. Į keptuvę dedame žiedinius kopūstus, permaišome ir troškiname 15 minučių arba kol daržovės suminkštės. Likus 5 minutėm iki gaminimo pabaigos pagardiname prieskonių mišiniu „Garam Masala“ ir cinamonu.
  10. Tiekiame šiltą su ryžiais.

Ajurvedoszinios.lt

Pasidalinkite su kitais!