Vitaminingieji šaltibarščiai

saltibarsciai

Jums reikės:

  • 1,5 litro rūgpienio arba natūralaus jogurto;
  • 3–4 jaunų smulkintų krapų stiebų (su lapeliais);
  • 2–3 agurkų, supjaustytų mažais kubeliais ar juostelėmis;
  • saujos šparaginių žirnių;
  • 10–15 smulkintų raudonųjų burokėlių lapų, smulkintų salotų, mongoldų ar ridikėlių lapų;
  • 1–2 vidutinio dydžio virtų raudonųjų burokėlių, tarkuotų arba pjaustytų kubeliais;
  • arbatinio šaukštelio druskos.

Smulkintus žalumynus sumaišome su jogurtu be priedų, rūgpieniu ar kefyru. Įberiame druskos, išmaišome ir pastatome šaltai pusvalandžiui.

Šaltibarščius valgome su virtomis ar keptomis bulvėmis, koše arba duona.

Saltybarsciai002225x300ok

Labai skanūs ir vieni.

Recepto ir nuotraukos autorė Zita Užkuraitienė.

Svetainė: vlmedicina.lt

Pasidalinkite su kitais!