Vegetariška bemielė pica su baklažanais

get

Picos proceso kepimo esmė – karšta plokštuma, ant kurios padėjus picą, ji kepa iš apačios. Orkaitėje tai atkartoti yra sunkoka. Orkaitė kaista pakankamai tolygiai, ir kartais iškepus įdarui, padas lieka neiškepęs, o jei norime iškepti padą, sudega sūris. Taigi, namuose, paprastoje orkaitėje iškepti gerą tikrą picą traškiu padu ir minkštu tįstančiu sūriu – tai lyg kovinis iššūkis šeimininkei (-ui). Jei įmanoma, atreguliuokite orkaitę taip, kad ji kaistų iš apačios, o picą kepkite ant apatinės lentynos.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 350 g pirmos rūšies miltų;
  • 50 ml alyvuogių aliejaus;
  • 150 ml kambario temperatūros naminio jogurto;
  • 50–75 ml vandens (priklausomai nuo miltų drėgnumo);
  • nubraukto šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnio druskos.

Įdarui:

  • ½ baklažano;
  • ½ nedidelės žaliosios cukinijos;
  • 1 saldžiosios raudonos paprikos;
  • 75 g juodųjų alyvuogių su kauliukais;
  • 100 g skystos pomidorų pastos (ne padažo!);
  • 100 ml alyvuogių aliejaus;
  • 100 g parmezano arba kokio nors kitokio kietojo sūrio;
  • 200 g bet kokio šviežio aukštoje temperatūroje besilydančio sūrio (brinzos, mocarelos);
  • sojų padažo;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • džiovinto raudonėlio (oregano).

Ruošimo eiga

Miltus prasijokite į dubenį, suberkite kepimo miltelius, druską ir supilkite aliejų. Aliejų pirštais įtrinkite į miltus, kad riebalai tolygiai pasiskirstytų. Supilkite jogurtą ir vandenį. Tešlą išminkykite ir minkykite mažiausiai 5 minutes. Tešla turi būti vidutinio kietumo. Įdėkite tešlą į polietileninį maišelį arba apvožkite kitu mažesniu dubeniu ir atidėkite pusvalandžiui.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 oC. Kol tešla brinksta, supjaustykite baklažaną ir cukiniją 0,5 cm storio riekėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų (kelis šaukštus aliejaus palikite) ir apkepkite baklažanus bei cukinijas, kol apskrus ir suminkštės. Sudėkite baklažanus bei cukinijas į gilią lėkštę ir iš abiejų pusių apšlakstykite sojos padažu. Palikite kelioms minutėms, kad sojos padažas įsigertų. Smulkia burokine tarka sutarkuokite parmezaną. Iškaulinkite alyvuoges, juostelėmis supjaustykite papriką.

Tešlą padalinkite pusiau. Iškočiokite vieną dalį 3–5 mm storio apskritu lakštu. Apšlakstykite atidėtu alyvuogių aliejumi. Užpilkite 50 ml pomidorų pastos ir konditeriniu teptuku arba nugarine šaukšto puse tolygiai paskirstykite po tešlą. Pabarstykite puse tarkuoto parmezano bei juodaisiais pipirais. Cukinijas, baklažanus, paprikas ir alyvuoges padalinkite pusiau ir tolygiai išdėliokite ant picos. Šviežią sūrį supjaustykite riekelėmis, padalinkite pusiau ir vieną dalį išdėliokite į tarpus tarp daržovių. Pabarstykite raudonėliu. Pašaukite į orkaitę ant apatinės lentynos ir kepkite 17–20 minučių, arba kol iškeps. Ar picos padas iškepęs, galite patikrinti atsargiai atkėlę peiliu picos kraštą. Jei jis apskrudęs, pica iškepusi. Pakartokite tą patį antrajai picai. Patiekite dar karštą.

Išeiga: dvi 28 cm skersmens picos.

Jogosmityba.lt

Pasidalinkite su kitais!