Varškės sausainiai

varskes-sausainiai8-570×380

Šiems puikiems naminiams sausainiams nereikia įmantrių produktų. Jie pagaminami lengvai ir greitai. Ir dar greičiau dingsta nuo stalo. Sausainiai yra trapūs iš išorės ir minkštučiai viduje. Vaikystės skonis. :)

Jums reikės:

  • 250 g varškės;
  • 200 g sviesto;
  • 300 g miltų (miltų gali prireikti daugiau ar mažiau);
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • smulkaus cukraus.

Gaminimo eiga:

1. Varškę ištriname su kambario temperatūros sviestu. (Sviestą geriausia išimti 2 valandas prieš gaminimą. Aš sviestą dedu į dubenėlį ir statau ant radiatoriaus 15 min.)

  1. Beriame miltus, kepimo miltelius ir užmaišome minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.

  1. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame 0,5 cm storio lakštą ir stikline spaudžiame apskritimus.
  2. Vieną pusę įspaudžiame į cukrų.

5. Sulankstome per pusę cukrumi į vidų. Vieną pusę vėl spaudžiame į cukrų.

6. Vėl sulenkiame per pusę cukrumi į vidų. Vieną pusę spaudžiame į cukrų.

7. Sausainius dedame ant kepimo popieriumi arba folija išklotos skardos cukruota puse į viršų.

8. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Skanaus! :)

Išeiga: 34 sausainiai.

Vegetarai.eu

Pasidalinkite su kitais!