Varškės sausainiai su riešutais

Varskiniai-sausainiai-su-riesutais-570×380 (1)

Kiek teko kepti sausainius su varške, man jie visi tobuli :) Taigi net būtų sunku išsirinkti mėgstamiausią receptą. Vieninteliai sausainiai, kuriais man nesinori dalintis.

Ingredientai (37 vnt.):

  • 250 g. varškės;
  • 2 st.* miltų (rinkausi speltos);
  • 250 g. minkšto sviesto;
  • 5 v. š. cukraus;
  • 1/4 a. š. prieskonių mišinio „Milk Masala“;
  • žiupsnelis druskos;
  • 40 migdolų (geriau daugiau ne mažiau).

*stiklinė 250 ml.

Paruošimas

1. Sviestą gerai ištriname su cukrumi ir druska.


2. Dedame varškę ir gerai permaišome.


3. Beriame miltus ir užmaišome minkštą tešlą.


4. Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1 val.
5. Migdolus užpilame karštu vandeniu. Po 10 minučių vandenį išpilame ir vėl užpilame karštu. Palaukiame 5–10 minučių, vandenį išpilame ir nuo migdolų nuimame odeles.
6. Atplėšiame tešlos gabaliuką, suformuojame graikinio riešuto dydžio rutuliuką, suplojame tarp delnų ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
7. Į kiekvieno sausainio viduriuką gerai įspaudžiame riešutą.


8. Sausainius kepame iki 180–200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių (kepant 200 laipsnių temperatūroje, sausainiai gaunasi drėgnesni ir minkštesni. O kepant 180 laipsnių – traškesni).
9. Palaukiame kol šiek tiek atvės ir mėgaujamės. Tik nepamirštame pasidalinti :)

Skanaus!

Vegetarai.eu

Pasidalinkite su kitais!