Varškės apkepas su pomidorais

Varskes-ir-pomidoru-apkepas

Varškė man labiau patiko saldžiuose kepiniuose, bet pradėjau naudoti panyrą ir visi patiekalai su varške pasidarė ypatingi ir labai skanūs.

Iš šios tešlos kiekio galima iškepti 2 pyragus arba vieną didelį. Ši tešla fantastiška. Su ja lengva dirbti ir ji išties skani.
Šis apkepas skanus ir šiltas, šaltas.

Jums reikės:

  • 1 st. viso grūdo miltų;
  • 200 g sviesto;
  • 220 g grietinės (18 % riebumo);
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 320 g panyro arba varškės;
  • 1,5 v. š. manų kruopų;
  • 2 pomidorų;
  • 50 g alyvuogių;
  • 1/4 a. š. asafetidos;
  • 1/4 a. š. juodųjų pipirų;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos.

Gaminimo eiga

  1. Į dubenį beriame miltus, 1 a. š. druskos, kepimo miltelius ir permaišome.
  2. Į miltų mišinį dedame 100 g. mažais gabaliukais supjaustyto sviesto ir triname tarp pirštų.
  3. Dedame grietinę, pilame 100 g tirpinto sviesto ir užmaišome tešlą. Tešlą įsukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30–60 min.
  4. Į dubenį dedame varškę, grietinę, beriame manų kruopas, prieskonius ir gerai permaišome. Dedame alyvuoges ir atsargiai permaišome dar kartą.
  5. Pomidorus supjaustome griežinėliais.
  6. Tešlą iškočiojame, dedame į kepimo formą ir subadome šakute.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
  8. Ant tešlos tolygiai paskirstome įdarą.
  9. Ant viršaus dedame pomidorus, alyvuoges. Apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  10. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  11. Atvėsiname, supjaustome ir tiekiame.

Ajurvedoszinios.lt

Paveikslėliai iš svetainės Ajurvedoszinios.lt

Pasidalinkite su kitais!