Vaisiai. Kaip tinkamai juos vartoti?

orange-15047_640

Visi sutinka, kad vaisius valgyti sveika. Tačiau daugelis iš mūsų nežino, kad norint gauti pilną vaisių teikiamą naudą nepakanka juos nupirkti, supjaustyti ir įsidėti į burną. Yra keli svarbūs dalykai, kuriuos apie vaisius turėtų žinoti kiekvienas. Tad kada geriausia valgyti vaisius ir uogas?

Jeigu valgysite vaisius ir uogas tinkamu metu, jums atsivers grožio, ilgaamžikumo bei sveikatos paslaptys. Ištrykš neregėtas gyvybinės energijos šaltinis. Visų pirma būtina žinoti, kad vaisių nederėtų valgyti pabaigoje, suvalgius kitus maisto produktus. Juos valgyti geriausia tuščiu skrandžiu arba pusę valandos prieš pagrindinį valgymą. Tik toks metodas padeda pašalinti toksinus iš organizmo, suteikia jam jėgų ir energijos, padeda sumažinti svorį.

Veikiausiai esate girdėję kitus taip sakant arba ir patys esate patyrę: „Kai suvalgau arbūzo, atsirūgstu, o jei valgau bananus, norisi eiti į tualetą…“ Tokios organizmo reakcijos į vaisius nebekils, jegu valgysite juos tuščiu skrandžiu.

Vaisiai virškinami žarnyne (o ne skrandyje, kaip tai atsitinka su grubesniu, sunkesniu maistu), todėl suvalgę po pagrindio valgio užlaikome juos žarnyno sultyse. Dėl to visas likęs maistas, jo masė keliaudama per žarnyną pradeda gesti ir pūti. Tai skatina tokisnų atsiradimą, vėliau pučia pilvą ir kyla rimtesnės problemos.

Pagal užsienio spaudą parengė Eldaras Gramyko

Pasidalinkite su kitais!