Tortas “Rėzeknė”

tortas

Svajojate iškepti tortą, bet tai atrodo pernelyg sudėtinga? Nieko tokio! Siūlome paprasto sausainių torto receptą. Liaudyje jį vadina “Rėzekne”. Tai senas geras receptas, kuris privers jus prisiminti vaikystės smaližiavimus.

Reikės:

Tešlai:

miltų 500 g

sviesto 300 g

cukraus 150 g

grietinės 3-5 šaukštų

Įdarui:

obuolių 1 kg

sviesto 1 šaukšto

Kremui:

karamelizuoto sutirštinto pieno 1 indelio

sviesto 400 g

Gaminame tortą:

Į dubenį persijoti miltus, smulkiai supjaustyti sviestą, sumaišyti ir trinti tarp rankų, kol gaunasi į trupinius panaši masė. Pilti grietinę, minkyti, jei tešla nenori sulipti – įpilti truputį vandens. Padėti 2 val. į šaldytuvą. Formuoti su malimo mašinėle, be peiliukų. Tuomet sudėti į skardą ir kepti, kol pageltonuos. Sausainius susmulkinti. Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir pakepinti svieste. Sviestą išplakite su karamelizuotu sutirštintu pienu. Supilkite jį ant susmulkintų sausainių. Gerai išmaišykite. Į tortinę su ištiesta maistine plėvele sudedame pusę masės ir lengvai paspaudžiame, pertepame keptais obuoliais, sudedame likusią masę. Vėl paspaudžiame. Palaikome kambario temperatūroje ~1-2 val, kad viskas persigertų, sudrėktų, o tada dedame į šaldytuvą.

Papuošiame. Aš papuošiau su agaro žele.

Pasidalinkite su kitais!